Kultur

Norsk katastrofefilm fra Nordsjøen kommer høsten 2021

En ny storfilm, som tar opp arven etter «Bølgen» og «Skjelvet», er på gang. «Nordsjøen» blir en spenningsfilm fra norsk oljemiljø.

Oppdatert:
 • NTB

Kristoffer Joner hadde hovedrolle i både «Bølgen» og «Skjelvet». Hvem som spiller i kommende «Nordsjøen» er foreløpig uvisst. FOTO: Filmweb

Det er ikke bare NRK-serien «Lykkeland» som dypdykker i det norske oljeeventyret. Nå planlegges det også en ny, norsk storfilm fra «norsk sokkel» – med planlagt premiere høsten 2021.

Manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad står bak noen av de største filmene i norsk filmhistorie. De skal nå fabulere fram en fortelling som både er i drama-, action og katastrofesegmentet. Handlingen settes til den norske oljebransjen.

 • Følg Byas på Facebook!

Manusforfatterne selv sier følgende i en felles uttalelse:

«Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenarioet» – og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver».

I pressemeldingen sier de videre: «Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse».

Ifølge pressemeldingen fra Fantefilm skal filmen ta seg inn i «en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser».

Her poserer skuespillerne fra «Skjelvet» for fotografene under filmfestivalen i Haugesund i fjor. FOTO: Kine Hult

«Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være», heter det videre.

– Spørsmålet er hvor lenge oljeeventyret vårt vil vare, og ikke minst hvordan det vil ende. Om vi kommer til å sette en sluttdato, eller om naturen vil gjøre det for oss, sier Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon.

Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spilte mot hverandre i både «Bølgen» og «Skjelvet», som begge ble publikumsuksesser på norske kinoer. Så langt er det ikke kjent hvem som får hovedrollene i «Nordsjøen».

Les filmanmeldelsene på Aftenbladet:

«Skjelvet»: Ulidelig spennende og visuelt overveldendeFebrilsk god Joner i skremmende tsunami
Publisert:
Oppdatert:
 1. Film
 2. Oljebransjen
 3. Nordsjøen

Fem dager før Ryfast åpner har katastrofefilmen «Tunnelen» premiere på norske kinoer

Brann, panikk og svart røyk. Slik lader kinoen opp til åpningen av Ryfylketunnelen.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Her er årets romjulsfilmer på kino
  9 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Joachim Rønning holdt styr på Angelina Jolie i Disneys nye storfilm
  11 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  No veit me endeleg meir om «Ringenes Herre»-spinoff
  12 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Nå kan du strømme film med bibliotekkortet: Sølvberget først ut i landet
  6 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Har fått ny jobb
  11 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Skuespiller Eili Harboe og filmregissør Stian Kristiansen har giftet seg
  12 MÅNEDER SIDEN