Norsk katastrofefilm fra Nordsjøen kommer høsten 2021

En ny storfilm, som tar opp arven etter «Bølgen» og «Skjelvet», er på gang. «Nordsjøen» blir en spenningsfilm fra norsk oljemiljø.

Oppdatert:
  • NTB
Kristoffer Joner hadde hovedrolle i både «Bølgen» og «Skjelvet». Hvem som spiller i kommende «Nordsjøen» er foreløpig uvisst.

Det er ikke bare NRK-serien «Lykkeland» som dypdykker i det norske oljeeventyret. Nå planlegges det også en ny, norsk storfilm fra «norsk sokkel» – med planlagt premiere høsten 2021.

Manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad står bak noen av de største filmene i norsk filmhistorie. De skal nå fabulere fram en fortelling som både er i drama-, action og katastrofesegmentet. Handlingen settes til den norske oljebransjen.

Manusforfatterne selv sier følgende i en felles uttalelse:

«Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenarioet» – og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver».

I pressemeldingen sier de videre: «Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse».

Ifølge pressemeldingen fra Fantefilm skal filmen ta seg inn i «en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser».

Her poserer skuespillerne fra «Skjelvet» for fotografene under filmfestivalen i Haugesund i fjor.

«Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være», heter det videre.

– Spørsmålet er hvor lenge oljeeventyret vårt vil vare, og ikke minst hvordan det vil ende. Om vi kommer til å sette en sluttdato, eller om naturen vil gjøre det for oss, sier Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon.

Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp spilte mot hverandre i både «Bølgen» og «Skjelvet», som begge ble publikumsuksesser på norske kinoer. Så langt er det ikke kjent hvem som får hovedrollene i «Nordsjøen».

Les filmanmeldelsene på Aftenbladet:

«Skjelvet»: Ulidelig spennende og visuelt overveldendeFebrilsk god Joner i skremmende tsunami
Publisert:
Oppdatert:

– Sikre på at «Nordsjøen» vil være med å gi folk tilbake den gode følelsen som bare kino kan gi

29. oktober er det duket for premiere på storfilmen «Nordsjøen», som følger etter katastrofefilmer som «Bølgen» og «Skjelvet» – og det tror produsenten bak kan være med på å lokke folk tilbake til kinosalene.

Publisert:
  • NTB