«Wow, så overraskende at DU, som jente, spiller sånn, skriker sånn, spiller gitar OG synger samtidig. WOW!»

Dét er ofte første reaksjonen Sassy Kraimspri-vokalist Ida Collett Belle får etter at folk har sett dem live. Nå er bandet høyaktuelle som årets Vestlandssatsning, Mablis-klare - og snart ute med ny singel!

Ida Collett Belle og bandet Sassy Kraimspri er Mablis-aktuelle, årets Vestlandssatsning - og klare med ny singel!
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De har gitt ut sanger med titler som Pussy Magnet EP og Cock Fight, og laget musikkvideoer med mannlige sex-dukker.

Fra legendariske CBGBs i New York City til Sydney, Australia, Kina, og Storbritannia. Sassy Kraimspri’s iørefallende pop-punk-musikk har fått Stavanger-bandet ut i verden.

Hjemme vant de nettopp Vestlandsatsninga, og sommerkalenderen er pakket til randen med festivaler og konserter i hele Norge. Og det lokale bandet er «selvfølgelig» en del av Mablis-lineupen.

I juni slippes singelen You'd Better Listen. En hyllest til punken fra 70-tallet til nå, og en kommentar til samfunnet.

– Første vers handler om hvordan man skal prøve å vær ung, og leve det frie livet. At man fortjener å ha det både fint og gøy hele tiden. Det er typisk for tiden at alle skal være noe, forteller Collett Belle og fortsetter:

– Det neste verset handler om hvordan man presses til å kapitalisere på seg selv. Man kan få en bedre jobb, hvis man legger frem den perfekte utgaven av seg selv. Likevel ender man opp med å gi det hele vekk gratis i prosessen.

Følg Byas.no på Facebook!

 Bandet Sassy Kraimspri består av gitarist Richard Belle, vokalist Ida Collett Belle, bassist Linda Pedersen og Thore Pettersen på trommer

På konsert i NYC som 12-åring

Genren er rå og tekstene kritiske og behandler tematikker som kjønnsroller, perfeksjonisme-press fra sosiale medier, sjåvenisme, alderstyrrani, rasisme og egoisme.

- Når vi spiller live eller noen hører musikken for første gang, får jeg ofte høre «Wow, så overraskende at DU, som jente, spiller sånn, skriker sånn, spiller gitar OG synger samtidig. WOW!», forteller Collett Belle.

Bandet mener at alle burde tillate hverandre å «let our freak flags fly».

- Punk er jo en genre, men også en attitude. Artisten Peaches opptrer jo med en kjempesvær vagina på scenen. En fascinerende måte å sette samfunnet på spissen. Punk kommer mer og mer nå, sier Collett Belle.

Selv begynte hun sin musikalske revolusjon som 12-åring i New York.

– Jeg gikk på masse konserter alene. Jeg hadde på meg et sånn no-alchohol-armbånd, men det gjorde ingenting. Jeg bare skulle se musikk. I Norge har ungdommen ikke tilgangen til musikk på samme måte. Man går gjerne ikke på konsert fordi man har lyst, man går bare hvis vennene skal, forteller hun.

Sjekk ut Sassy Kraimspri-låten Pussy Magnet:

Supergira på live-konserter

Selv om vokalisten er godt fornøyd med ikke å være en del av dagens ‘crazy ungdomstid’, er det likevel lyspunkter for musikken.

– Det blir j**** bra punk igjen, for nå er det virkelig noe å rase mot, sier hun med referanse til politikk og valget av DonaldTrump som president.

Den nye musikken slippes om få uker, og bandet er supergira på å spille live hele sommeren.

– Det er helt utrolig vi skal spille på alle disse festivalene rundt om i Norge. Vi er bare et lite band, som ikke har noe stor organisasjon bak. Jeg gleder meg ordentlig til Musikkfest på Tou, og til å starte Mablis. Vi er første band første dagen. Så alle må komme tidlig, ler hun.

Utenom singelen som kommer 2. juni, har bandet flere sanger på lanseringsplanen.

Mer fra Byas:

Publisert: