Findings-festivalen avlyst

Utopias søsterfestival, Findings-festivalen på Bislett i Oslo, er avlyst. Arrangøren oppgir manglende respons fra regjeringen som årsak.

Oppdatert:
Alan Walker var en av artistene som skulle spilt på Findings-festivalen 2021. Nå er festivalen avlyst.

– Dessverre har manglende respons fra regjeringen medført at det ikke var mulig å gjennomføre Findings i år, sier arrangør og medeier i Sky Agency, Trond Opsahl, i en pressemelding.

– Kasteball i systemet

Det var Dagbladet som skrev om avlysingen først. De har tidligere skrevet at festivalen sto i fare for å bli avlyst.

– Vi ønsket å samarbeide om å gjennomføre et testarrangement da vi så at gjenåpningen gikk tregt. Vi har forsøkt å få kontakt med myndighetene, men får ikke skikkelige svar og blir en kasteball i systemet. Det gjør at vi nå avlyser, sier Opsahl.

Festivalen, som skulle ha blitt arrangert 10. og 11. september, har de siste årene samlet 20.000 publikummere per dag. Alan Walker, Tiesto og Astrid S var blant artistene som skulle opptre.

Alle som har kjøpt billetter, vil få muligheten til å få refundert pengene eller overføre billetten til neste år. Neste års festival er 19.–20. august.

Utopia: Må ha svar innen tirsdag

Sammen med Findings i Oslo og Idyll i Fredrikstad, søkte Utopia om å bli testarrangement.

Festivalsjef i Utopia, Espen Knoph, sier fredag at Findings-avlysningen ikke får konsekvenser for festivalen i Stavanger.

– Det påvirker ikke oss. Vi har ulik festivaløkonomi. Vi kan klare oss med 5000 publikummere, men Findings er avhengig av en helt annen inntjening, sier Knoph.

Han beskriver Findings-avlysningen som demotiverende, samtidig gjør det situasjonen ekstra spesiell om Utopia kan arrangeres.

– Da hadde vi vært blant de få som faktisk klarte å arrangere noe, sier han.

Utopia er også planlagt til 10. og 11. september, og det begynner virkelig å haste for festivalen i Bjergstedparken, uttalte Knoph til Byas tidligere denne uka.

– Innen tirsdag neste uke må vi ha fått noen klare signaler som sier ja eller nei. Får vi et ja, så kjører vi på. Får vi et nei, så må vi flytte de fantastiske planene til neste år, sa Knoph.

Publisert:
Oppdatert:

Får ikke Utopia tillatelse fra FHI blir festivalen avlyst

Utopia har søkt om å bli testarrangement, men festivalen opplever at ingen ønsker å behandle søknaden. Myndighetene mener imidlertid at søknaden ikke er god nok.

Oppdatert: