Kjekke ting som skulle skjedd denne helga

Det lå an til å bli ei bra helg for ølhunder, gjenbruksentusiaster og lattermusklene - men nå er de fleste arrangementer avlyst.

Oppdatert:
Christian Eriksens show «The One and Lonely» på skulle skje i helga. Onsdag kveld ble det klart at også Stavangeren avlyser alle arrangementer.

Denne guiden gjelder fra fredag 13. til søndag 15. mars 2020.

LES MER:

Alle serveringssteder må stenge dørene: – Et dramatisk, men korrekt grep

Bellies-besøk

Hva: Vegansk gjesteinnslag Hvor: Bellies, Pedersgata, Stavanger Når: Fredag og lørdag, kl.18 - 22

Martin Nordin er svensken bak bøkene «Grønne burgere» og «Ild, Røyk, Grønt». Han har tatt med seg sin kompis Viktor for en gjesteopptreden på kjøkkenet til den ferske, veganske restauranten Bellies og diske opp spennende nyheter for kvelden.

«Skjerp deg!» *AVLYST*

Hva: Musikalsk teaterforestilling Hvor: Rogaland Teater, Stavanger Når: Fredag kl.18

Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av valg, tilbud og muligheter, men også store utfordringer. Med utgangspunkt i mer eller mindre kjente rock/pop-låter skal ungdommene i «Skjerp deg!» gi innblikk i hverdagen til dagens flinke piker og gutter - aka generasjon prestasjon!

Rogaland teater kom onsdag ettermiddag ut med melding om at alle forestillinger til og med 22. mars blir avlyst.

Prikkedöden + Vettche *AVLYST*

Hva: Konsert, punk Hvor: L54, Sandnes Når: Fredag kl.19

Prikkedöden slipper nytt album og bandet Vettche spiller konsert for første gang. Begge begivenhetene skjer på L54 denne fredagen. Aldersgrense: 10. klasse. Arrangementet er rusfritt.

Torsdag kommer denne oppdateringen: De kommunale fritidstilbudene i Sandnes kommune stenges inntil videre for å hindre smittespredning.

«12 gode råd *Fra to menn med lav utdanning» *AVLYST*

Hva: Humorshow Hvor: Stavanger konserthus, Kuppelhallen Når: Fredag kl.19 og 21

Bård Tufte og Atle Antonsen kjører for aller første gang i tospann på scenen. Og er sannsynligvis ærligere, frekkere og morsommere enn noensinne, ifølge arrangøren. VG trillet i alle fall terningkast fem på forestillingen!

Stavanger konserthus jobbet lenge med å finne en løsning for å gjennomføre showet. Onsdag ettermiddag ble det klart at de planlagte forestillingene utsettes. Har man billett(er) til helgens show, vil den/de gjelde for ny dato, melder Konserthuset.

Supersofa + Hykkas *AVLYST*

Hva: Konsert, rock Hvor: Tribute, Sandnes rockeklubb Når: Fredag kl.21

«Supersofa er rock med hår på ryggen», sier nettstedet Popklikk, vi tror det er ment som et kompliment.... skriver bandet selv. Hårete eller ei, på fredag kommer gjengen til Tribute. Rockeduoen Hykkas fra Våland er support.

Christian Eriksen: «The One and Lonely» *AVLYST*

Hva: Humorshow Hvor: Stavangeren Når: Fredag kl.20

Christian Eriksen har nå tatt steget alene ut på scenen. Etter 20 år med både skriving og spilling i en røys med forestillinger (Svartnissen på Sola og The Mute, for å nevne noen), debuterer han omsider som soloartist - og har ingen intensjoner om å holde igjen, ifølge arrangøren.

Onsdag kveld informerer Stavangeren om at de avlyser alle forestillinger fram til og med 22. mars. Billettkjøpere vil bli kontaktet for mer informasjon, melder humorscenen.

Fredag 13.-fest *AVLYST*

Hva: Fest for de ikke-overtroiske Hvor: Gnu Bar, Stavanger Når: Fredag kl.21

Platesnurrer er importert fra Haugalandet for anledningen. DJ Ristevik sørger for stemningen gjennom kvelden - og det er ikke varslet ulykker på yr.no, kan baren melde.

Gnu Bar har avlyst arrangementet på Facebook.

Loppemarked *AVLYST*

Hva: Gjør et bruktfunn Hvor og når: Tjensvoll Bydelshus (lørdag kl.10–14), Gausel Kirke (lørdag kl.11–13)

Loppemarkeder er et sikkert vårtegn! Hvorfor ikke gå på skattejakt i helgen? på lørdag har du i alle fall to muligheter, på både Tjensvoll bydelshus og Gausel kirke!

I en oppdatering på Facebook melder Gausel Kirke at loppemarkedet blir utsatt for å hindre smittespredning.

Reperasjonskafé med @stoffavhengig *AVLYST*

Hva: Fiks plaggene dine Hvor: Kvadrat kjøpesenter, ved Sabi Sushi og Steam kaffebar Når: Lørdag kl.12

Er det hull i favorittbuksa - eller en knapp som mangler? Marie Hansen kjent fra Instagram-kontoen @stoffavhengig kommer til Kvadrat for å fikse plagg som trenger litt ekstra kjærleik - helt gratis! (Begrenset antall innleveringer.)

Kvadrat kjøpesenter melder onsdag kveld på Facebook at Grønne Dager, som dette eventet var en del av, er avlyst på grunn av korona.

LES MER:

Marie (25) har designet sin egen gjenbruksdrakt til 17.mai

Krafttak mot kreft i Fargegata/Østervåg *AVLYST!*

Hva: Gatefestival Hvor: Fargegata, Østervåg, Stavanger sentrum Når: Lørdag kl. 13 - 15

For tredje året på rad skulle det inviteres til Krafttak mot kreft og gatefestival i Stavanger sentrum. Nå er arrangementet avlyst for å begrense koronasmitte, melder arrangøren.

Klesbyttelørdag

Hva: Bytt klær Hvor: Vaisenhusgata 19, Stavanger Når: Lørdag kl.14

Antirasistisk Front inviterer til klesbyttedag i sine headquarters. Ta med sju plagg du ikke bruker lenger - men som er i så god stand at du kunne gitt dem til din bestevenn - og bytt dem i plagg du faktisk vil ha.

Klær kan leveres inn fredagen kl.17–19 eller lørdagen kl.12–13.

#39 Platform Plot *AVLYST*

Hva: Åpen scene Hvor: Tou, Loftet, Stavanger Øst Når: Lørdag kl.18

Platform Plot er en unik mulighet for kreative sjeler mellom 16 og 26 til å samles. Alle kunstformer er velkomne (men det er dessverre ikke kapasitet til band denne gangen). Det blir en hyggelig kveld med mye kunst, kjekke folk og god stemning, lover arrangøren. Eventet er åpent for publikum i alle aldre.

Ølsmaking for dummies *AVLYST*

Hva: For deg som ønsker å lære mer om øl Hvor: ØST, Stavanger Når: Lørdag kl.19

Vin er ikke bare rødt eller hvitt, og øl er ikke bare brunt. Dette kurset skal være tilbakelent og upretensiøst, for alle som ønsker å vite litt mer om hva de har i glasset.

St. Patrick’s Day(s) 2020 *AVLYST*

Hva: Finn den indre ire Hvor: Melkebaren, Sandnes Når: Fra lørdag til tirsdag

St. Patrick’s Day er strengt tatt ikke før 17. mars, men på Melkebaren er de «annige»! Allerede på lørdagen blir det irsk stemning - og den skal vare helt fram til tirsdagen.

«Hvorfor det?» med Trond Viggo og Bjarte *AVLYST*

Hva: Humorshow Hvor: Stavangeren Når: Lørdag kl.21

Hvor blir det hvite i snøen av når den smelter? Hvorfor damper det fra munnen når du puster og det er kaldt, men ikke fra rumpa når du promper? Slike og andre mer eller mindre unødvendige spørsmål skal stilles denne lørdagen. Med lattergaranti - signert Trond Viggo Torgersen og Bjarte Tjøstheim!

Onsdag kveld informerer Stavangeren om at de avlyser alle forestillinger fram til og med 22. mars. Billettkjøpere vil bli kontaktet for mer informasjon, melder humorscenen.

DJ Taste It

Hva: Klubbkveld Hvor: Sting Nere, Stavanger Når: Lørdag kl.22

Sergio do Carmo - aka DJ Taste It - tok nedslag i Stavanger for ti år siden (via Portugal og Oslo), og har flere opptredener ved landets største klubber/events under beltet. Lørdag kveld serverer han RnB, hip hop, afro-beats, soul, tropical, urban, old/new school - blant annet - på Sting Nere.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Dette skjer i Stavanger og Sandnes denne helga

Flere konserter, standup-show og noe godt for ganen. Bare husk gjeldende covid-regler! 😇

Oppdatert: