Slik overlever du Gladmaten

Det ryktes at 250.000 skal innom Gladmat-festivalen i løpet av de neste dagene. Her er vår guide til hvordan du får mest utav festivalen.

Publisert:
Gladmaten 2018 er i gang!

Okei, folkens.

Sommer i Stavanger betyr Gladmat - og nå er det endelig duket for folkefesten som får de fleste opp av sofaen og inn til Vågen.

Med så mange folk på samme sted, kan det være en utfordring å kose seg, men vi har laget en guide til hvordan livet kan bli noe enklere under matfestivalen.

Følg Byas.no på Instagram!

Er Gladmaten ikke noe for deg? Da kan du gå hit i stedet:

LES MER:

Spiselig byfest åpnet dørene: – Veldig avslappende sammenlignet med stemningen i Vågen

1. Ut på tur, aldri sur

Dersom du kommer til Gladmaten i verdens dårligste humør, har du allerede gjort det vanskelig for deg selv. Det hjelper nok ikke med lange køer, varme og berusede folk dersom du har bestemt deg for å være sur. Men, hvis du har bestemt deg for å ha det gøy, blir det ofte deretter. Klisjé, men sant.

2. Lag oversikt

Hvert år pleier Aftenbladet å anmelde alle Gladmat-rettene, og det kan jo gi en indikasjon på hvilke steder som er verdt å besøke. Gladmaten pleier også å legge ut et kart over hvilke boder som er hvor, og dersom du har klart for deg hvor du skal, slipper du å gå så mye frem og tilbake. Både tid og kilometer å spare her, altså.

3. Tålmodighet

Det går ikke i 190 på Gladmaten, uansett hvor mye du prøver. Dersom Olga på 90 står foran deg i køen og sliter med å finne frem til både Vipps og kredittkort, går det ikke fortere av at du stønner, kremter og presser deg fram bak henne. Finn frem de beste motivasjonssitatene som #tingtartid, #hakunamatata og #carpediem. Og #livelovelaugh, da, selvfølgelig.

4. Møtested

Gladmaten er over et stort område, og det er fort gjort å miste hverandre. Noen skal ha sushi, noen skal ha pizza, og noen skal ha hamburger, og vips, så er hele gjengen splittet. Mye folk og lyd betyr at man ikke alltid hører telefonen, så hva med å bestemme et møtested man kan gå til dersom du plutselig ikke finner gjengen din?

5. Øv deg på «excuse me»

Under Gladmaten skal det ifølge Aftenbladet over 3000 cruisebåtturister innom, og gudene vet at de har rykte for å være treige. De skal stoppe og kikke på alt mulig, og går gjerne fem i bredden. Problemet er at den norske «kremt» eller «host», som vi vanligvis bruker for å komme oss forbi noen, ikke oversettes veldig bra for turistene, som kanskje tror at du er syk, fremfor at du vil noe sted. Det kan derfor være lurt å si «excuse me» til de av Gladmat-gjestene som går med sokker i sandalene, rumpetaske og kart over Stavanger i hånda.

Publisert:

Kjekke ting du kan gjøre i helga!

Vet du ikke hva du skal i helga? Vi har samlet syv forslag her!

Publisert: