Paradise-audition i Stavanger: – Mamma ba meg om å bytte etternavn

Den 12. sesongen av Paradise Hotel ruller over TV-skjermen neste år. Denne uka har castingbyrået prøvd å finne deltakere i Stavanger.

Oppdatert:
Er noen av disse neste års vinner av Paradise Hotel? F.v: Elena Larsen Gillstrøm (19), Zelia Victoria Køningsberg Hansen (18) og Andrea Kristine Kjelsnes Ulvik (18). Til høyre Cathrine Langaker (17) som vurderer å bli med neste år.

– Jeg vil være med for opplevelsen og spillet, sier Andrea Kristine Kjelsnes Ulvik (18).

Hun har tatt turen fra Haugesund til Stavanger denne onsdagen. Målet er å bli en av deltakerne i neste sesong av Paradise Hotel.

– Folk må gjerne lage sitt eget bilde av meg gjennom det de får se på TV. Jeg bryr meg ikke, og jeg tror det vil være vanskelig å komme overens med alle på hotellet uansett, sier 18-åringen.

Flere tusen søknader

Ulvik kom over et innlegg på Facebook i går. Paradise Hotel var på jakt etter nye deltakere, og skulle ha åpen audition på Clarion Hotel i Stavanger.

– Vi ønsker unge, engasjerte folk som har noe å si, som har noe melde, sier castingansvarlig i Outcast Tone Norseth.

Hun har hovedansvaret for å finne deltakere til neste års sesong. Norseth forteller at det er snakk om flere tusen søknader. De aller, aller fleste sendes inn elektronisk.

– Personene som ble plukket ut, hadde vi møte med i går. I tillegg kjører vi en åpen audition i dag, slik at alle som vil får sjansen, sier hun.

Oppmøtet var derimot ikke det helt store. Til tross for at 300 stykker hadde meldt sin ankomst på Facebook-arrangementet, var det bare rundt 15 personer som møtte.

Tone Norseth i castingbyrået Outcast har ansvaret for å finne deltakere til neste sesong. Inne i dette rommet foregikk auditionen onsdag.

Paradise + familie?

– Mamma ba meg om å bytte etternavn dersom jeg meldte meg på, sier Elena Larsen Gillstrøm (19) fra Stavanger og ler.

Likevel betrygger hun Byas og de andre jentene rundt bordet at hun har snakket med mor i ettertid, og at det ser ut som hun får lov til å beholde etternavnet likevel.

– Hun trodde vel først at framtiden min kom til å bli ødelagt, men det er nok å overdrive, sier 19-åringen.

– Er det slik at dere ser på dette som en karrieremulighet også?

– Ja, mange blir bloggere og influensere i ettertid. Jeg har alltid hatt lyst til å bli youtuber, sier Gillstrøm.

Ikke alle foreldre har noe imot Paradise-deltakelsen. Vetle Rødje (20) har også reist fra Haugesund til Stavanger for å være med på audition. Han var i tvil om han skulle stille, men familien overtalte ham.

– Det var pappa som sa at dette måtte jeg gjøre. Hos oss ser både bestemor og bestefar på Paradise og programmet ser gøy ut. Hvorfor ikke prøve noe nytt? sier han.

20 år gamle Vetle Rødje (t.h.) ble oppfordret av familien å gå på Paradise-audition. Han har tatt med seg kompisen Lennart Henriquez (20) til Stavanger for «moralsk støtte».

Må gå til psykolog

Paradise Hotel er både elsket og hatet blant befolkningen, og rullet over norske TV-skjermer for første gang i 2009. Siden den gang har flere siddiser prøvd lykken i realityprogrammet, og i 2018 gikk Leo Faa Hviding fra Stavanger helt til topps.

Programmet kickstartet også karrieren til influenser og blogger Isabel Raad.

Nasjonale medier og ukeblader følger realityserien tett. Overgangen fra et normalt liv til nasjonal eksponering over natta, er noe castingbyrået må ta hensyn til.

– Deltakerne må tåle å stå i sentrum. I tillegg må alle potensielle deltakere gjennom en samtale med psykolog. Her får vi en vurdering på om dette er en person som er skikket til å være med på programmet eller ikke, sier Norseth.

Blant flere tusen søknader, er det rundt 250 til 300 personer som blir plukket ut til audition. Rundt 60 av disse får en invitasjon til Oslo for møte med TV 3 og produksjonsselskapet. Her gjennomføres andregangsintervju og samtaler med psykolog.

Til slutt står rundt 20 personer igjen som deltakere av Paradise Hotel 2020. Innspillingen starter i januar, foreløpig har ikke TV-kanalen satt en dato for premieren.

Publisert:
Oppdatert:

2019 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i oktober

Er det greit å selge en singlet til 30 kroner, T-skjorte til 50 eller to jeans til 300?

Oppdatert: