«Verdens verste menneske» klarte ikke å slå verdens mest kjente hemmelige agent

James Bond troner fortsatt på den norske Kinotoppen – men den norske premierefilmen «Verdens verste menneske» oppnår også gode tall.

Publisert:
  • NTB
Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i «Verdens verste menneske».

«No Time To Die» trakk 54.218 publikummere til kinosalene i fint høstvær, og beholder førsteplassen sin. Til nå er Daniel Craigs siste film som hemmelig agent sett av 487.825 kinogjengere siden premieren.

«Verdens verste menneske» hadde festpremiere sist fredag, etter å ha høstet gjev pris i Cannes i sommer og strålende kritikker både ute og hjemme.

Samme dag kom også meldingen om at Joachim Triers film er blant de tre filmene som kappes om å bli Norges Oscar-kandidat, noe som avgjøres 25. oktober.

Produsent for «Verdens verste menneske», Thomas Robsahm, er svært fornøyd med tallene fra premierehelgen – der mange strømmet til for å se Renate Reinsve i hovedrollen.

I helgen ble «Verdens verste menneske» sett av 27.245 publikummere, noe som gir en andreplass på Kinotoppen. Dermed har filmen etter premierehelgen og førvisninger rundet filmen 32.000 besøkende på kino. Til sammenligning ble Joachim Triers «Oslo, 31. august» sett av 9.892 i sin åpningshelg i 2011.

LES MER:

Ny Bond-skuespiller blir ikke kjent før neste år

Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren for filmen «Verdens verste menneske» på premierefredagen. Amerikanske bransjeblader og aviser holder henne som Oscar-favoritt etter prisen i Cannes.

– Dette er herlige tall og enda bedre enn vi hadde forestilt oss! Folk vil på kino, og fortsatt se kvalitetsfilmer, det er gode nyheter for alle, ikke minst norsk film. At filmen også åpnet knallbra i Frankrike, gjør gleden ekstra stor, sier produsent Thomas Robsahm i en uttalelse.

«Verdens verste menneske» åpnet nemlig svært godt i Frankrike, der premieren sto onsdag i forrige uke. Allerede er den sett av 53.000 franskmenn, noe som gir en prognose på over 300.000 besøk i Frankrike, ifølge Oslo Pictures. I sin tid ble «Oslo, 31. august» sett av totalt 180 000 på kino i Frankrike.

Publisert:

Nøttene til Askepott holder på topplasseringen på kinoene

Over 71.000 benket seg i kinosetene sist helg for å se «Tre nøtter til Askepott», som ikke uventet holder på topplasseringen på Kinotoppen.

Publisert:
  • NTB