Nyinnspilling av 80-tallsklassiker kommer til våren

Det blir Viaplay som blir stedet for å se nyinnspillingen av boken «Å være ung er for jævlig» – som også ble filmatisert i 1981.

Publisert:
Slik ser «Vi barna fra Bahnhof Zoo» ut i 2020-tapning: Christiane F. (midten) spilles av Jana McKinnon. Dramaserien blir å se på Viaplay, og er et resultat av samarbeidet mellom blant andre tyske Amazon og Nent-gruppen.

Det var i 1978 at tyske Christiane F. ble kjent gjennom den selvbiografiske boken «Christiane F – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo», skrevet av to Stern-journalister.

I likhet med den raskt følgende filmen skapte oppsikt og debatt med sin sterke og rått ærlige skildring av opprørske tenåringer i en verden av dop og prostitusjon.

Viaplay har døpt om den åtte episoder lange serien til en tittel som ligger nærmere originalen, «Vi barna fra Bahnhof Zoo» – som blir å se våren 2021. Jana McKinnon spiller hovedrollen som Christiane F., mens regien er ved Emmy-vinnende Phillipp Kadelbach, kjent for «Generation War».

LES MER:

Hun skal spille Pamela Anderson i TV-serie

– Christiane F. er en legende. Alle assosierer et eller annet med hennes navn, alle har en mening. På tidlig 80-tall åpnet Uli Edels ikoniske film en luke inn til et ukjent univers, som mange ikke visste at eksisterte. Men det universelle spørsmålet om å finne sin plass i livet er fortsatt en stor del av å være ung i dag. Det er akkurat dette som gjør serien så tidløs og grensesprengende, sier Kadelbach selv i en uttalelse.

LES MER:

Dette er nyhetene hos HBO, Netflix og Disney+ i desember

I 1981-filmen var David Bowies musikk sentral, og han dukket selv opp – siden virkelighetens Christiane F. hadde vært på konsert med ham i Bowies Berlin-år. Bowie-musikken blir med inn i den nye dramaserien også.

Ifølge Nent-gruppen, som står bak Viaplay, gir serieformatets åtte episoder gir skaperne mulighet til å gå dypere til verks for å portrettere både de unge personenes opplevelser, samt foreldrene som ufrivillig og hjelpeløst opplever at barna sklir fra dem.

Publisert:

Slik blir høsten foran skjermen hos Viaplay

Julefeiring med Pørni og familien, et helt nytt konsept av Master Chef og filmen viet den store gulltransporten ut av Norge under andre verdenskrig. Det er hva høstlisten til Viaplay har å by seerne på.

Publisert:
  • NTB