Kultur

Nyinnspilling av 80-tallsklassiker kommer til våren

Det blir Viaplay som blir stedet for å se nyinnspillingen av boken «Å være ung er for jævlig» – som også ble filmatisert i 1981.

Publisert:
Slik ser «Vi barna fra Bahnhof Zoo» ut i 2020-tapning: Christiane F. (midten) spilles av Jana McKinnon. Dramaserien blir å se på Viaplay, og er et resultat av samarbeidet mellom blant andre tyske Amazon og Nent-gruppen.

Det var i 1978 at tyske Christiane F. ble kjent gjennom den selvbiografiske boken «Christiane F – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo», skrevet av to Stern-journalister.

 • Følg Byas på Instagram!

I likhet med den raskt følgende filmen skapte oppsikt og debatt med sin sterke og rått ærlige skildring av opprørske tenåringer i en verden av dop og prostitusjon.

Viaplay har døpt om den åtte episoder lange serien til en tittel som ligger nærmere originalen, «Vi barna fra Bahnhof Zoo» – som blir å se våren 2021. Jana McKinnon spiller hovedrollen som Christiane F., mens regien er ved Emmy-vinnende Phillipp Kadelbach, kjent for «Generation War».

LES MER:

Hun skal spille Pamela Anderson i TV-serie

– Christiane F. er en legende. Alle assosierer et eller annet med hennes navn, alle har en mening. På tidlig 80-tall åpnet Uli Edels ikoniske film en luke inn til et ukjent univers, som mange ikke visste at eksisterte. Men det universelle spørsmålet om å finne sin plass i livet er fortsatt en stor del av å være ung i dag. Det er akkurat dette som gjør serien så tidløs og grensesprengende, sier Kadelbach selv i en uttalelse.

LES MER:

Dette er nyhetene hos HBO, Netflix og Disney+ i desember

I 1981-filmen var David Bowies musikk sentral, og han dukket selv opp – siden virkelighetens Christiane F. hadde vært på konsert med ham i Bowies Berlin-år. Bowie-musikken blir med inn i den nye dramaserien også.

Ifølge Nent-gruppen, som står bak Viaplay, gir serieformatets åtte episoder gir skaperne mulighet til å gå dypere til verks for å portrettere både de unge personenes opplevelser, samt foreldrene som ufrivillig og hjelpeløst opplever at barna sklir fra dem.

Publisert:
 1. David Bowie
 2. Viaplay
 3. TV-serier
 4. streaming

«GoT»-stjernens datter i dansk ungdomsserie

Filippa Coster-Waldau, datteren til «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, går i pappas fotspor. Hun blir nemlig å se i hovedrollen i en kommende TV-serie på Viaplay.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Slik blir våren på Viaplay: Ny Tjelta-serie har premiere
  5 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Lager ny, stor fantasyserie av den gamle klassikeren
  10 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Strømmetjeneste har sikret seg ny sesong av kultserien «Riket»
  2 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Ny Tjelta-serie har fått sendedato: – For meg har det vært en gavepakke
  3 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Braksuksess: Bekrefter to nye sesonger med «Pørni»
  1 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Her er vinteren og vårens TV-serier
  1 ÅR SIDEN