Ikke helt klar for Halloween? Her 10 tips til billige kostymer!

Ikke rukket å kjøpe kostyme ennå? Eller strekker kanskje ikke pengene til? Frykt ikke, vi har et par tips som ikke tapper lommeboka!

Publisert:
Halloweenkostyme trenger ikke å koste skjorta. Bli inspirert av din favoritt-skrekkfilm og vær kreativ!

Følg Byas.no på Facebook!

Sjekk også ut disse Halloween-sakene:

LES MER:

Nervepirrende filmer du kan se på halloween hvis du tør

LES MER:

Video-tutorial: Slik lager du dødningskalle på deg selv

1. Jigsaw Billy

- Du trenger: Hvit skjorte, mørk (helst sort) blazer, bukse og sko, rød sløyfe (lån av kjæresten/pappa, eller kjøp en billig på HM), og sminke som inneholder fargene hvit, sort og rød.

- Slik gjør du: Kle deg opp! Smink deg hvit i fjeset, ha på sort sminke rundt øynene og tegn en sort strek fra munnvikene og ned til haken. Deretter tegner du en rød spiral på kinnet. Rufs gjerne håret litt og ha i hårspray. Wanna play a game now?

Ikke interessert i Halloween? Her er forslag til en røys med andre ting du kan gjøre i helga!

2. Zombie

- Du trenger: Gamle klær du har råd til å kaste etter bruk (eller lån et par filler av noen du kjenner), hårspray, hvit og rød teatersminke, og brun eller sort øyeskygge.

- Slik gjør du: Riv og klipp i de fillete klærne og smør de inn med rød og sort sminke (for å se ut som blod og skitt). Tegn deg selv hvit i ansiktet, klæsj på med litt rødfarge i ulike deler av ansiktet, og bruk den sorte øyeskyggen rundt øynene. Deretter rufser du ordentlig til håret med en kam eller børste, og avslutter med hårspray.

Dead woman walking!

3. Mumie

- Du trenger: Toalettpapir. MASSE.

- Slik gjør du: Surr deg selv inn i toalettpapiret. OBS! Unngå å gå på do eller bli sølt på...!

Verten trenger ikke være redd for å gå tom for dopapir med slike gjester!

4. Nerd

- Du trenger: Briller, liten kalkulator, sort sløyfe, skjorte, sort bukse, hvite tennissokker og mørke sko.

- Slik gjør du: Ta på brillene, dra buksa så langt opp du kan (obs, pass på skrittet!), og ha skjorten oppi buksa. Bruk voks eller gelè i håret, og børst det til hver sin side. Legg gjerne kalkulatoren i skjortelomma. Party in Steve Urkel-style!

Dra buksa godt opp, der!

5. Skjelett

- Du trenger: Hvit og sort ansiktsmaling/sminke, og sorte klær.

- Slik gjør du: Mal hele ansiktet hvitt. Bruk sort sminke til å tegne sorte sirkler rundt øynene og fyll inn beinstrukturen. Bruk enten vanlige klær (som du ikke er redd å søle på) eller gå for helt sort. Er du usikker på hvordan du maler deg til et skjelett, har YouTube tonnevis med videotutorials om hvordan du sminker deg steg-for-steg!

6. Fugletitter

- Du trenger: Kaki-bukse, brun eller grønn jakke, fjellsko, kikkert og gjerne en fuglebok.

- Slik gjør du: Ha på klærne som nevnt over, og gå rundt å se gjennom kikkerten. Titt gjerne i fugleboken for å se om du har funnet riktig rype...!

7. Hvor er Waldo?

- Du trenger: Rød og hvit stripete skjorte, jeans og en rød lue.

- Slik gjør du: Mist vennene dine i løpet av kvelden og få dem til å finne deg. Og ”photobomb” bildene til folk, uten at de merker deg!

Waldo, Waldo og Waldo!

8. Kunstner

- Du trenger: Vanlige klær i jordfarger, en beret og en gammel malekost.

- Slik gjør du: Gå med klærne nevnt over, smør litt maling i ansiktet og på hendene, og gjerne tegn en tynn bart med en eyeliner. Voilà!

Voila!

9. Spådame/mann

- Du trenger: Kjøp en billig, crazy kjole eller stor skjorte og baggy bukse på en bruktbutikk. Et skjerf eller turban, sandaler, litt sminke og smykker (gutta: lån av mor/søster/kjæreste om du ikke har), gullfiskbolle, lim og glitter. Eventuelt tarotkort.

- Slik gjør du: Surr turbanen/skjerfet rundt hodet, og bruk gjerne ringer og armbånd. Jenter kan gjerne sminke seg i knæsje farger rundt øynene. Gutter kan ha litt mørke toner rundt øyepartiet. For å se fremtiden vil du kanskje trenge du en krystallkule – spray en billig gullfiskbolle med lim og hell på glitter! Blir krystallkulen for knapp tid, leser du fremtiden til vennene dine med tarotkort.

Props er greit å ha - som ei krystallkule!

10. For sent ute?

- Du trenger: Vanlige klær, navneskilt.

- Slik gjør du: Ha på dine vanlige klær, skriv på et navneskilt: ”Dette er mitt Halloween-kostyme”, og du er like klar til Halloween-festen som alle andre. Penger spart!

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Sanna (29) sminket seg for å glemme sykdommen - nå har hun 15.000 Instagram-følgere

LES MER:

Se bildene fra cosplay-konkurransen i Stavanger

LES MER:

12 Netflix-filmer i 12 sjangre

Publisert:

Ikke helt klar for Halloween? Her 10 tips til billige kostymer!

Ikke rukket å kjøpe kostyme ennå? Eller strekker kanskje ikke pengene til? Frykt ikke, vi har et par tips som ikke tapper lommeboka!

Oppdatert: