Det er ikke bare Bieber som kommer til sommerfesten - du må ikke glemme disse...

... En av verdens største dj-er står tross alt på plakaten. Her kan du bli litt bedre kjent med «de andre» artistene.

Publisert:
GARRIX: Dj Martin Garrix under Orange Warsaw Festival bare for et par dager siden.

Som de aller fleste sikkert har fått med seg, enten de har villet eller ei, så kommer altså den kanadiske superstjerna Justin Bieber til Stavanger onsdag denne uken.

Sammen med et knippe andre (ganske store) artister skal han holde konsert under Den store sommerfesten, som arrangeres for første gang i år, på Forus travbane.

LES OGSÅ: Her er absolutt alt du trenger å vite om Bieber-konserten

Byas og Aftenbladet har selv omtalt det som «Bieber-konserten», og de andre artistene har ikke fått liiiike mye oppmerksomhet. Men nå gjør vi noe med det!

Onsdagens minifestival har Tix, Goldroom, Nico & Vinz, Martin Garrix og Justin Bieber på plakaten, og de skal opptre i akkurat den rekkefølgen.

Følg Byas.no på Facebook!

Martin Garrix

Etter JB så er det ingen tvil om at det er dj, plateprodusent og musiker Martin Garrix (21) som er det store trekkplasteret til minifestivalen på Forus.

Garrix, som egentlig heter Martijn Gerard Garritsen, har faktisk flere månedlige avspillinger på Spotify, enn det Justin Bieber har. Så han skal vi ikke kimse av.

Nederlenderen har intet mindre enn i overkant av 26 millioner unike lyttere i måneden (per 6. juni 2017) som gjør at han er rangert som nummer 22 i verden just nu. Bieber har til sammenligning rett i underkant av 18,5 millioner månedlige lyttere og er rangert som 46 i verden.

Garrix startet karrieren for snart fem år siden. Han slo for alvor gjennom som dj med låten Aminals i 2013, som i skrivende stund har over en milliard (!!) avspillinger på Youtube.

Nyere megahits er In the name of love og Scared to be lonely, som begge har millioooonvis av avspillinger på Youtube.

I 2016 ble han rangert som nummer 1 på DJ Mag Top 100 DJ liste for samme år. Han har opptrådt på Landstreffet i Kongeparken tre år på rad, og var headliner under Kristiansand-festivalen Palmesus i fjor. Blant mye, mye annet.

Og på onsdag står han altså på scenen på Forus travbane, før JB avslutter showet.

Han skal varme opp for Justin Bieber, men hvem er Martin Garrix egentlig?

Nico & Vinz

De aller fleste av oss kjenner nok til Nico & Vinz. Den norske rap-duoen, som forresten het Envy frem til 2013, var på sitt aller største for et par år siden, men holder det fortsatt gående med i overkant av 3,5 millioner unike lyttere på Spotify.

Egentlig heter de Nicolay Sereba (27) og Vincent Dery (27), begge fra Oslo. De startet opp som gruppe i 2009, men det store gjennombruddet kom ikke før i 2011, da de vant bandkonkurransen Emergenza i Tyskland og låta One Song ble en hit.

Siden har de sluppet hits som Am I Wrong (2013) og That’s How You Know (you fucked up) (2015).

I 2014 ble de også kåret til Årets Spellemann under Spellemannsprisen.

Tix

Tix, som egentlig bærer det ganske normale navnet Andreas Haukeland (24), er en norsk artist, produsent og låtskriver fra Bærum.

Tix har i i overkant av 600.000 månedlige lyttere på Spotify.

Han er nok aller mest kjent for å produsere russelåter for Oslo-ungdom med alt for mye penger i banken, og har blant annet den kontroversielle låta Sjeiken fra 2015 i stallen, hvor den mye diskuterte teksten «I kveld er det lov å være hore. Vil du være med meg hjem når vi drikkes under bordet?» er hentet fra.

Han tar omtrent 150.000 kroner for å skrive én russelåt, og VG skrev i mars i år at «Russelåtkongen håver inn millioner» på disse låtene.

Kanskje ikke det mest barnevennlige innslaget på sommerfesten, men han vil nok få de som nylig var russ til å danse greit fra seg. Foreldre er herved advart.

Goldroom

Amerikanske Josh Legg (33), bedre kjent som Goldroom, er en elektronika-musiker fra Boston, Massachusetts.

Han startet musikkarieren under navnet Goldroom i 2011. Debut-EPen kom to år senere, og siden har 33-åringen sluppet singler som Till Sunrise (2014), Embrace (2014), Silhouette (2016) og Retrogade (2016).

Han har per i dag 549.205 månedlige lyttere på Spotify, og er med det den minste i lineup-sammenheng til Den store sommerfesten onsdag.

Mer fra Byas:

10 ting du kanskje ikke visste om Justin BieberSe hvordan det gikk da vår Byas-journalist ble til Justin BieberAstrid S kommer til Stavanger
Publisert:

Disse artistene er klare for Stavanger

Nico & Vinz skal ha konsert på Folken, og Sigrid kommer til Konserthuset.

Publisert: