Rekordmange romantiske julefilmer melder seg

Å benke seg sammen for å se romantiske julefilmer er blitt en moderne juletradisjon – og har ført til en rekordstor mengde slike filmer i julen 2021.

Publisert:
  • NTB
Netflix-tittelen «Single All The Way» byr på hele den tradisjonelle settingen, men med en inkluderende vri.

BBC har tatt for seg fenomenet med slike feelgood-julefilmer, og noterer seg at mer enn 200 nye langfilmer og TV-filmer med ordet «Christmas» i tittelen er listet opp med premiere i 2021 hos filmnettstedet IMDb.

Antallet er fordoblet siden 2016, og er fire ganger høyere enn i 2011.

Særlig TV-kanaler og strømmetjenester har innsett at slike romantiske julefilmer, laget ut fra samme formel med happy ending, gir høye seertall.

Tok av i 2009

Selv om julefilmer har vært populære i mange tiår, tok det hele av da den amerikanske Hallmark-kanalen i 2009 lanserte en satsing på julefilmer under navnet «Countdown to Christmas».

Hallmark pøser på med suksessoppskriften sin på romantiske julekomedier.

Den første sesongen bød Hallmark på fire originalproduksjoner – som førte til et rekordpublikum. I år startet kanalens julenedtelling 22. oktober og gir til beste 42 slike søtladne, dombjelleklingende, romantiske julefilmer med juletrær og dalende snø. Konkurrenten Lifetime byr på 35.

LES MER:

Varm mottakelse for nye Askepott

LES MER:

Har du lagt merke til dette i Disney-filmene?

Og i tillegg kommer strømmetjenestene. Netflix alene har et dusin juletitler, ifølge BBC, deriblant stjernespekkede «Father Christmas Is Back» med Elizabeth Hurley, John Cleese og Kelsey Grammer om bord.

– En måte å føle litt fred

– For seerne er det en måte å unnslippe og føle litt fred i det minste i to timer i den travle julesesongen og den verdenen som vi har levd i de siste årene, sier Brandon Gray, en av forfatterne bak en ny bok viet julefilmer, til BBC.

LES MER:

Forbrukerrådet: Gi gavekort til jul, og sørg for at det treffer

LES MER:

4 av 10 unge vurderer brukte julegaver i år: Her er sikkerhetssjefens tips for å unngå svindel

Han trekker frem hvordan oppskriften er den samme fordi det virker, og folk ser den ene julefilmen etter den andre:

– Du har to mennesker som forelsker seg, så er det en misforståelse når det gjenstår 30 minutter, og så ordner det seg og de kysser.

En av årets julefilmtrender er mer inkludering, som når Netflix slipper løs «Single All The Way» – om en singel, skreiv fyr som alltid kommer alene hjem til jul, til blandede kritikker.

Publisert:

10 filmer som garantert gir deg julestemning

Det blir ikke jul uten disse!

Publisert:
  • Line Pevik