Kultur

Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens!

Disse tipsene kan gjøre ventetiden litt kortere.

Oppdatert:
 • Tore André Øyås
Dany og dragene er på vei - og vi kan knapt vente til sesong 7 er i gang! Vil du korte ned tiden på pinebenken har vi noen tips til deg!

Det er enda et par måneder til det braker løs med den syvende og (som alltid) svært etterlengtede nye runden med Game of Thrones. Den 16. juli kommer vinteren enda litt nærmere når vi får fortsettelsen på kampen om tronene.

Mens enkelte kanskje har kjent på abstinensene i langt tid allerede, begynner muligens andre også å klø i kroppen etter mer fantasydrama man kan se for å korte ned på den ulidelige ventetiden.

Vi har derfor samlet et knippe titler til deg så du ikke trenger å sitte og gråte lenger. Hør bare på dette…

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

American Gods

(Amazon Prime)

En av de mest omtalte og hotte seriene for tiden er denne amerikanske hardbarka og tidvis riktig så råe American Gods. Serien er laget av mannen bak de tre fantastiske sesongene av Hannibal, og av denne grunn får man en særegen, knallrå og ikke minst audiovisuell stil du trolig aldri har sett maken til.

Ja, blodet både spruter og klasker tidvis her når hovedkarakter Shadow Moon plutselig blir tilbudt en noe spesiell jobb som selveste guden Odins livvakt! De to jobber seg igjennom statene på jakt etter alle de andre kjente gudene som per nå for lengst har bakt seg selv inn i det amerikanske samfunnet.

Dette er blodig, visuelt slående og en ganske så morsom vri på gudetematikken, med kjente og sterke navn som Ian McShane, svenske Peter Stormare og Gillian Anderson på rollelista!

En av de mest omtalte og hotte seriene for tiden!

King Arthur

(På kino nå!)

Myten og legenden om Kong Arthur og hans mektige sverd Excalibur er blitt film av regissør Guy Ritchie. Dette er både heidundrende fyldig, heftig og underholdende, og Charlie Hunnam kjent fra Sons of Anarchy står i hovedrollen som Arhur selv.

Her er en salig herlig blanding av myter, mystikk, trolldom og hekseri, samt en kul bruk av både effekter og visuelt snadder som kan minne mye om både Ringenes Herre og Game of Thrones i landskap og univers. Og såpass storslått er dette at to timer i kinosalen vil fly!

Charlie Hunnam kjent fra Sons of Anarchy står i hovedrollen som Arhur selv.

Outlander

(Netflix, HBONordic, Viaplay)

Er du av den litt mer romantiske sorten, kan Outlander være midt i blinken! Serien er basert på bokserien med samme navn av Diana Gabaldon og sentrerer seg rundt Claire Randall som reiser bakover i tid, fra 1945 til 1700-tallet. Kostymedrama og høy etikette står i førersetet her.

Hun ender opp i det krigsherjede Skottland, hvor stridende klaner med intriger og kriging er hverdags og gjeldende. Claire blir etter hvert slitt mellom to menn fra ulike tidsperioder, og hjertet hennes får seg en real prøvelse rundt hvem hun skal satse på.

Outlander har til nå to sesonger, men hvor både den tredje og fjerde allerede er på vei. Serien kan sees på både Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Er du av den litt mer romantiske sorten, kan Outlander være midt i blinken!

Vikings

(HBO Nordic, Sumo.no, Hulu, Amazone Prime)

Hvis det er blodbadet og volden du lengter etter ved Game of Thrones så er Vikings kanskje den beste erstatter til dette. Serien er nå oppe i sin fjerde sesong og følger blant andre vikingen Ragnar og hans vei fra å være fattig bonde til å bli en langt mer brutal og plyndrende kar.

Selv om dette er serien Norge sa nei til å la bli spilt inn her (serr. Norge?!?), burde vikingblodet bruse ganske så godt i deg mens skandinaviske navn som Thorbjørn Harr og Gustaf Skarsgård svinger sverdet og øksa i denne barske serien.

Ragnar & co er verdt et (gjen)syn!

Marco Polo

(Netflix)

«Denne serien gikk meg jammen hus forbi da den premierte for et par år siden», sier du? Det burde den ikke, for serien skal visstnok ta seg kraftig opp i sin andre sesong, hvor førstesesongens mangel på action skal være tatt til etterretning nå. (Så får det heller være at de to norske regissørene bak Kon-Tiki regisserte de to første episodene, eeeh, kremt, kremt)

I denne serien følger vi den legendariske oppdagelsesreisende Marco Polo på hans vei fra Venezia til det mongolske riket hvor grådighet, svik og makt hører med til hverdagen.

Skal vi tro fansen tar serien seg altså fantastisk opp veldig raskt og tilbyr en serie lagt til en ikke alt for vanlig tid, sted og setting, noe som bare hever underholdningsaspektet enda mer. Der Game of Thrones er fantasy, der er Marco Polo mer historisk vinklet, men tro ikke at virkelighetens oppdagelsesreisende er noe kjedeligere enn i de syv kongedømmene til George R.R.Martin!

Marco Polo er et historisk alternativ som kan kutte ned ventetiden for alle som er glad i kostymer, men ikke fantasy.

Mer fra Byas:

LES MER:

10 streamingtips i regnværet

LES MER:

Slik får du mest ut av Netflix

LES MER:

Kan du dette Netflix-trikset? Slik finner du fram til de «skjulte» kategoriene!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Game of Thrones
 2. Viaplay
 3. Netflix
 4. HBO Nordic
 5. Fantasy

Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens

Disse tipsene kan gjøre ventetiden litt kortere.

Publisert:
 • Tore André Øyås

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Ferdig med Game of Thrones? Disse seriene gjør ventetiden lettere!
  5 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Ni serier vi gleder oss til i november
  4 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Her er 13 lange tv-serier du (endelig) har tid til å se!
  2 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Serier vi ser fram til i 2019
  4 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Ti serier som kan redde høsten
  2 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Skumle filmer: 13 favoritter over 7-tallet på IMDB
  2 ÅR SIDEN