Kultur

What’s Brewing snur: – Vi vil holde liv i tradisjonen

I juni ble ølfestivalen avlyst, men om to uker kan ølinteresserte igjen samles på Tou.

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

What’s Brewing 2019. I år blir det betydelig færre gjester og bryggerier på Tou. FOTO: Kristian Jacobsen

– Det blir derimot svært eksklusivt, sier daglig leder ved Tou, Per Arne Alstad.

Kun 30 billetter per dag er tilgjengelig når What’s Brewing inviterer til «cancellation tasting» fire dager i oktober.

– Så du kan si at det snart er utsolgt, sier Alstad og ler.

  • Følg Byas på Facebook!

Smittevern-erfaring

Billettene er ikke mange og arrangementet vil ikke være i nærheten av like stort som det vanligvis er.

I 2019 deltok 40 bryggerier fra 15 land med 320 ølsorter.

Korona er naturligvis årsaken til at festivalen ikke er den samme i år. I juni fortalte festivalsjef Andreas Melvær at årets What’s Brewing var avlyst. Festivalen ønsket ikke å gamble med folks helse.

LES MER:

What’s Brewing avlyser: – Vi er ganske dårlige på smittevernregler

LES MER:

Ølfestivalen «What’s Brewing» i underskudd: – Godt øl er dyrt

Festivalsjef i What’s Brewing, Andreas Melvær. FOTO: Sindre Reinholt

– Nå har derimot Tou gjennomført en del arrangementer med smittevernregler og har godt kontroll på det. Derfor er vi ikke så bekymret for smittevernaspektet lenger, sier Melvær.

Presset utenfra har også vært en faktor når festivalgjengen nå kaster seg rundt og arrangerer en mini-mini-utgave av den populære ølfesten.

– Flere har spurt om vi ikke kunne gjøre noe, så vi håper å være et lite lysglimt i høstmørket, sier Melvær og humrer.

– Et hvileskjær

Årets nyvinning er fire bryggerier på fire dager. Bryggeriene som er med er Verdant (UK), Cascade (USA), Mikeller Bakhaven (DK) og lokale Lervig.

Siden reising mellom forskjellige nasjoner automatisk utløser karantene, er det kun drikkevarene som får lov til å krysse landegrensene. Representantene fra de utenlandske bryggeriene må holde seg hjemme.

– Vi får inn færre øl og færre gjester, men det er bedre å gjøre det på denne måten når situasjonen er som den er. Vi bruker dette som et hvileskjær før vi forhåpentligvis er tilbake for fullt neste år. Vi vil holde liv i tradisjonen, sier Melvær.

Publisert:
  1. What's Brewing
  2. Bryggerier
  3. Smittevern
  4. Øl
  5. Festival

Ølfestivalen «What’s Brewing» i underskudd: – Godt øl er dyrt

Alle billettene ble solgt ut i fjor. Likevel gikk What’s Brewing nesten 700.000 kroner i underskudd, forteller festivalarrangørene.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. KULTUR
    Derfor er festivalen taus: – Vi vil ikke love noe vi ikke kan holde
    1 MÅNED SIDEN
  2. KULTUR
    Folkefesten har samlet tusenvis, men i år går alt i vasken
    2 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Arrangerer mini-ølfestival i Fargegata: – Skal bli en tradisjon
    13 DAGER SIDEN
  4. AKTUELT
    Nytt konsept erstatter 100-Ugå i Sandnes: 17 restauranter er med
    2 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Fadderarrangementer avlyses over hele landet, men festen fortsetter i Stavanger
    2 MÅNEDER SIDEN
  6. KULTUR
    Utopia røper første headliner til 2021
    2 MÅNEDER SIDEN