Kultur

«Sopranos»-skaper avslørte at Sopranos døde

I den legendariske sistescenen av TV-serien «Sopranos» går alt i svart, og spekulasjonene har i 13 år gått rundt hvorvidt Tony Soprano ble drept. Nå har serieskaperen forsnakket seg.

De seks sesongene om Sopranos-familien er blitt hyllet som tidenes beste TV-drama, og satte utvilsomt en helt ny standard for sjangeren da serien startet i 1999. FOTO: HBO Nordic

«Sopranos», skapt av David Chase, regnes som en banebrytende serie der den kombinerer krim og drama. Serien rullet og gikk på HBO fra 1999 til 2007, med 86 episoder fordelt på seks sesonger.

 • Følg Byas på Instagram!

Etter den aller siste episoden, «Made in America», satt fansen igjen med flere spørsmål enn svar når det gjaldt Tony og familiens skjebne. Han satt med familien og skulle spise på Holsten's Diner etter en krig mellom mafiafamiliene i New Jersey og New York. Samtidig lusker flere mistenkelige figurer rundt, og idet datteren kommer inn døra, blir skjermen svart og serien er slutt.

LES MER:

Dette er nyhetene hos HBO og Netflix i juni

I et intervju med New York Post blir Chase spurt om å spesifisere en tidligere uttalelse, og refererer da til scenen fra Holsten's diner mens han snakker om hvordan han fremdeles egentlig hadde flere ideer til videre historier, nok til to år, som aldri ble noe av:

– Jeg tror vi hadde den dødsscenen rundt to år før slutten … men fullførte ikke, sa Chase.

Medforfatter Matt Zoller Seitz la umiddelbart merke til blunderen og avbrøt ham: – Du innser selvfølgelig at du akkurat refererte til det som en dødsscene?

Da blemma gikk opp for ham, slapp Chase noen gloser som ikke egner seg på trykk.

Se sistescenen her:

Temaet har vært debattert over hele kloden, av seriens fans og til og med av skuespillerne selv siden episoden ble sendt 10. juni 2007.

Den 12. mars neste år er det premiere på filmen «The Many Saints Of Newark». Den forteller historien om den unge Tony Soprano i Newark på 1960- og 1970-tallet. Rollefiguren spilles av avdøde James Gandolfinis sønn, Michael.

De seks sesongene om Sopranos-familien er blitt hyllet som tidenes beste TV-drama, og satte utvilsomt en helt ny standard for sjangeren da serien startet i 1999.

Publisert:

Oppdatert:

 1. TV-serier
 2. HBO

10 nye tv-serier å se fram til

TV-serier er i skuddet som aldri før i tiden for sosial distansering og hjemmesitting. Her har du ti tips til ferske TV-serier.

Relaterte artikler

 1. KULTUR

  Her er 13 lange tv-serier du (endelig) har tid til å se!

  2 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR

  Strømmesommer: Dette er nyhetene hos Netflix og HBO i juli

  2 DAGER SIDEN
 3. KULTUR

  Dette er nyhetene hos HBO og Netflix i juni

  1 MÅNED SIDEN
 4. KULTUR

  Her er nyhetene som kommer hos HBO og Netflix i mai

  2 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR

  TV-serier og filmer fjernes: «Tidene har forandret seg»

  24 DAGER SIDEN
 6. AKTUELT

  Etter å ha kjent hverandre i ett år skal kjæresteparet drive hotell i Danmark

  26 DAGER SIDEN