Ingen Michelin-stjerne til Kristiansand

Flere mateksperter mente at restauranten Måltid i Kristiansand burde få en nordisk Michelin-stjerne, men slik gikk det ikke.

Kokkelærling Lene Nordby og kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard på Måltid, her fotografert i forbindelse med en tidligere reportasje. Foto: Sondre Steen Holvik.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Like etter klokka 9 torsdag morgen ble den aller første Guide Michelin Nordic Cities kunngjort. Men for dem som håpte på en lokal stjerne, ble det ingen gledens dag.

– Det er jo trist, men det er ikke uventet i sånn grad. Vi jobber mot å få Michelin-stjerna. Det er lokalene som trekker ned. Vi gjør en oppussing nå, og regner med å stille sterkere neste år, sier Dagfinn Galdal ved Måltid, til KRSby.

Fem norske stjerner

Fire norske restauranter får til sammen fem Michelin-stjerner i 2015. Maaemo i Oslo beholder sine to. Statholdergaarden i Oslo, Ylajali i Oslo og Fauna i Oslo beholder én hver.

Galdal sier at de må jobbe for å bli enda bedre.

– Michelin har ikke vært rundt i alle byene. I år er det første gangen, så det er nok mer på måfå hvor de gikk hen, mener han. Måltid gjennomgår i disse dager en liten ansiktsløftning og torsdag åpner restauranten igjen.

Blant de beste

– De restaurantene jeg mener er best utenfor Oslo, er Måltid i Kristiansand, Lysverket i Bergen og Re-Naa i Stavanger. Men problemet er at ingen av dem – så vidt jeg vet – har hatt besøk av noen Michelin-inspektører, sa VG-anmelder og kokk, André Blomberg-Nygård, til NRK i går.

Måltid. Arkivfoto: Erling Slyngstad-Hægeland. Måltid. Arkivfoto: Erling Slyngstad-Hægeland.

Mesterkokk og tv-programleder Eyvind Hellstrøm holdt også fram Måltid som én av landets beste restauranter.

– Det er naturlig å forvente en stjerne til Re-Naa og Tango i Stavanger, Måltid i Kristiansand, Credo i Trondheim, Colonialen i Bergen og Brygga 11 i Sandefjord. Det er skuffende hvis det kun handler om Oslo for Norges del, sa Hellstrøm til NRK i går.

Tekst: Vegard Nekstad og Ida Søreng.

Publisert: