• – Dette er huset med det rare i!

    Slik beskriver Sven Erik Renaa sitt fjerde spisested i Stavanger.

    Publisert 26. november, kl. 09:04

  • Galskap

    «Sirkus Renaa» boltrer seg på rundt 1000 m² i Lagårdsveien 61, og med alt fra konditori til pastaretter beskriver Renaa det som et eget sirkus.

    – Det er mange ulike utøvere under samme tak, så det er der navnet kommer fra, sier Renaa og legger til:

    Også er det litt galskap, å gjøre noe så svært med så mange ulike ting.

  • – Hva er hovedfokuset?

    – Det er ikke noe hovedfokus! mener Renaa.

    Han sier at man kan spille shuffle board, spise pizza, ta seg et glass vin eller bare slappe av med venner, før han nøler:

    – Eller jo, det er et bakeri/konditori, med masse underting.

  • Sirkuset

    Tsvetelina Sofera er daglig leder for Sirkus Renaa, og mener at «undertingene» Renaa refererer til kan deles opp i fem ulike sirkusavdelinger:

    • Iskrem
    • Sjokolade
    • Bakeri
    • Konditori
    • Restaurant/bar
  • – Vi måtte ha noe å fylle disse store lokalene med!
  • Renaa selv beskriver sirkuset som et avslappet sted, som også skal servere den beste bollen og vannbakkelsen i byen.

    – Folk skal se på oss som en hverdagsplass med digg topping, håper han.

  • Beste av de beste

    Med daglig leder Tsvetelina Sofera i front mener Renaa at de har samlet de beste av de beste.

    – Vi har Pavel som driver med sjokolade, Nicolai som er norgesmester i baking, Hege som har styrt konditorlandslaget, Alberto, en helt nerdete pizzaiolo som står og måler pizzadeiger med termometer og finner syre på surdeiger...

  • – Vi elsker fagnerder, og de har vi flust av her!
  • Satser på kvalitet

    Renaa mener at det er et godt rykte som gjør at de har kunnet håndplukke staben.

    – Alle vet at vi satser på kvalitet og at vi vil gjøre ting ordentlig, sier han.

    Det står Renaa på døra, men det er ikke Sven Erik selv som skal styre skuta.

    – Jeg kan ikke stå med fire hender, så her har vi hentet inn fagfolk som skal holde det nivået jeg drømmer om.

  • Ifølge Renaa er plasseringen i Lagårdsveien, mellom Våland, Storhaug og Paradis, midt i blinken.

    – Over oss er det rundt 180 hotellrom, under oss er det Fangene på fortet, sier han.

    Han påpeker også at Sirkus Renaa kan bli et fint møtepunkt midt mellom de nye høyblokkene i Paradis og Stavanger sentrum.

  • Stor interesse

    Sofera på sin side forteller om stort engasjement fra Stavanger-befolkningen.

    Interessen har vært kjempestor, og folk har vært veldig nysgjerrige på hvordan Sirkus Renaa blir!

  • Utsatt åpning

    Opprinnelig var planen å åpne i slutten av august, men grunnet covid har planene blitt utsatt - til nå.

    – Nå er vi snart i desember, så det er virkelig på tide og åpne, sier Renaa.

    – Vi har ventet på dette lenge, og har et fantastisk team bak oss som er veldig klare for å starte, legger Sofera til.

    Heldigvis har de god plass, og forteller at det dermed ikke blir problematisk å overholde smittevernregler.

  • Et sted for alle

    Noen storartet åpning blir det imidlertid ikke.

    – Egentlig ville vi ha 200 gjester, sjonglører og sprell, sier Sofera.

    Men festen må flyttes til den blir tillatt.

    I stedet åpner de dørene klokka 10 onsdag 25. november, som om det er en helt vanlig dag for sirkuset.

    – Det har vært mye armer og bein, men det er heldigvis godt planlagt, sier Sofera, og legger til:

    – Vi er veldig spente på hvem som kommer til å bruke oss. Vi håper jo på alle!

  • Fikk du med deg disse sakene?

    • Nytt bakerikonsept åpner dørene i Stavanger sentrum
    • The End åpner i Sandnes: «Sprengte» budsjettet
    • Åpnet i sentrum: – Fin framtid for denne typen butikk i Stavanger