Jakob’s Brød flytter ut av Fermenten

1. juli flyttet Jakob’s Brød inn i Fermenten på Storhaug. Nå ser de etter andre lokaler til et nytt eventyr.

Jakob Jørgen Silas Philipsen forlater Fermenten. Nå satser han på et større eventyr et annet sted på Storhaug.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Vi er ikke i samklang, sier Jakob Jørgen Silas Philipsen, mannen bak Jakob’s Brød.

I løpet av de to neste månedene vil bakeriutsalget flytte ut av Mathallens gamle lokaler. Han har sett etter lokaler en stund, og har noen i kikkerten som kan være aktuelle.

– Vi fikk tilbud om å flytte til Bryne, men fanklubben er her. Når gjester sier helt uppfordret at Jakob’s må bli på Storhaug, må jeg gjøre det jeg kan for å få til det.

Følg Byas.no på Facebook!

Jakob’s Brød blir i Fermenten i to måneder til før de forhåpentligvis kan flytte inn i nye lokaler.

Brød skal forskes på

Han lover at det Jakob’s er kjent for skal tilbake i det nye lokalet.

– Vi skal få inn igjen de gamle møblene og den gode musikken.

Det Jakob’s kanskje er mest kjent for, er det økologiske brødet. Nå har speltbrødet hans blitt sendt til matforskning i Oslo. Eksperter forstår rett og slett ikke hvordan han får speltbrødet sitt så saftig.

– Det er håndverksbrød med gode råvarer, som ikke kan lages i maskin, sier Philipsen. Kanskje dét er grunnen til at det er så saftig.

Brødet til Jakob’s er sendt til matforskning i Oslo. Forskere forstår ikke hvordan han kan lage brødet så saftig.

Satser stort

Nå satser Jakob’s på et større eventyr - hvor både bakeriutsalg, kafé og eksklusiv restaurant er i planene.

Philipsen har tidligere jobbet som kokk på Michelin-restauranter og i tillegg til ham selv, har han fått med seg tidligere kjøkkensjef på Allegro.

Han vil ikke si hvilken type mat som skal serveres, men sier at det blir økologisk og kortreist mat hvor smak er i fokus.

– Det skal «smage», sier han.

LES OGSÅ:

Les også

Gjestalveien Conditori AS flytter inn på Straen Senteret

Hos Fermenten går det bra, og også der vil det skje forandringer i nærmeste fremtid.

Det går bra for Fermenten

Fermenten er de i full gang med å finne ut hva de skal gjøre når Jakob’s flytter.

Craig Norman sier at ting ruller og går hos Fermenten, og at det er noen «wheels in motion» om hva som skal erstatte Jakob’s, uten at han vil avsløre noe mer.

MER FRA BYAS:

Publisert: