Nå starter Siv enda en festival

– Langøy festivalen er en forlengelse av yogafestivalen, en sommeredition, sier initiativtaker Siv Therese Hegerland Havik.

Slakk line er blant aktivitetene man kan gjøre på Langøy festivalen. Siv Therese Hegerland Havik demonstrerer en måte å bruke det på.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Siv Therese Hegerland Havik er blitt personen å følge med på hvis du vil på festivaler som innebærer yoga. I august kommer sommerversjonen.

Hun skulle takke de frivillige som bidro på Stavanger Yogafestival med en båttur som stoppet blant annet på Langøy. Havik bestemte seg der og da for å forsøke å arrangere festival på øya.

– Jeg ble slått i bakken av hvor vakkert stedet var. Jeg tenkte jeg kunne skape noe her som er i tråd med yogafestivalen sine verdier, som ikke bare hadde yoga, men noe mer, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Siv Therese Hegerland Havik ble slått i bakken av hvor vakker Langøy var.

– Denne festivalen skal (i tillegg til yoga) ha flere aktiviteter. Vi har Stavanger kajakklubb med oss, det skal være zipline, maleworkshop, vannaktiviteter, rett og slett masse forskjellig. Langøy festivalen skal være en festival hvor alle kan komme og ha det godt.

Det skal også være eventyrsti, noe hun personlig gleder seg mye til.

– Jeg var på Eventyr i landskap på Hundvåg et par år tilbake, og jeg syntes det var så fint å gå ute i naturen på en eventyrsti. Plutselig møtte man på folk som drev med forskjellige ting, og man kunne være med om man ønsket det. Det var en så fin setting. Det er nok der jeg har inspirasjonen fra.

Hun kan ikke røpe så mye fra sin eventyrsti, for det skal være en overraskelse for festivaldeltakerne.

Lundsvågen naturskole blir brukt under festivalen.

Festivalen, som tar sted 19. - 20. august, bruker Lundsvågen naturskole sine fasiliteter. Det betyr at det er begrenset til 200–250 billetter per dag.

– Det blir en eksklusiv, liten festival. Det skal være nært, lite og fint, sier Havik.

Ren profil

For at festivalen skal være for alle, både gamle og unge, er festivalen rusfri. I tillegg er det fokus på bærekraft og forsøpling.

– Bestikk, tallerkener og kopper må du ta med selv, og det skal ikke være engangs. Dette kan vaskes og brukes om igjen og igjen og igjen, og da forsøpler vi ikke mer enn nødvendig, sier Havik.

Hun samarbeider med blant flere den veganske kokken Mari Hult, og restauranten Thai Nong Kai. Disse skal hjelpe å lage en variert meny, og maten som brukes er mat som normalt blir kassert fra butikker.

– Vi skal ha fokus på matsvinn, forteller Havik.

Siv Therese Hegerland Havik poserer med noen av de som skal jobbe frivillig på Langøy festivalen. Fra venstre: Charlotte Byberg, Siv Therese Hegerland Havik, Andrea Rocha, Monika Pechova, Cristina Moldovan.

Donasjonsprinsippet

Langøy festivalen, lik Stavanger Yogafestival er et non-profit tiltak som skal gi overskuddet til Love and Hope (arbeider for å få barn ut av sexslaveri), og sultkatastrofen i Afrika.

– Jeg har ikke helt bestemt meg ennå for hvilken organisasjon jeg skal samarbeide med i forbindelse med katastrofen i Afrika. Jeg skal prøve å finne en lokal organisasjon som har lave administrasjonsutgifter, sånn at mest mulig penger går til saken, sier Havik.

Det skal være en symbolsk inngangspris på rundt 200 kroner for voksen og 100 kroner for barn per dag.

Aktivitetene og maten følger donasjonsprinsippet.

Konserter

Som i hennes tidligere festivaler, kan Havik også denne gang by på konserter fra lokale artister.

Foreløpig er Maria Toresen og Hear Me Roar artister som skal spille, men Havik jobber kontinuerlig med lineupen.

MER FRA BYAS:

Publisert: