KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

God mat, men det er grenser for hvor koselig det kan bli i en hotellrestaurant.

Hotellrestauranten pÄ Scandic Kristiansand Bystranda. Alle foto: Vegard Nekstad.
Publisert: Publisert:
Grade: 4 out of 6

Dette spiste Sulten:

iconDenne artikkelen er over Ă„tte Ă„r gammel

- BURGER & FRIES: Norsk storfeburger med nybakt Ăžkologisk foccacia og en “top secret” dressing. Pris: 189 (Pluss ost og bacon mot et tillegg pĂ„ 19 kroner per ingrediens).

- BIFF CAFÉ DE PARIS: Grillet ytrefilet med langtidsbakte cherrytomater og CafĂ© de Paris smĂžr. Serveres med smĂžrristede poteter med ruccola og havsalt. Pris: 299.- for en 200 grams biff.

- SJOKOLADETRIFLE: Lys og luftig sjokolademousse, hvit mascarponemousse, marengs og biscotti, jordbĂŠr og banan. Pris: 59.-

- EPLEKAKE: Eplekake med kanal og karamell, servert med vaniljeis. Pris: 90.-

Visste du at du kan spise middag pÄ Scandic Hotels Bystranda selv om du ikke er gjest? Like ved lobbyen ligger baren og restauranten.

Sultens utsendte ble mÞtt av en hyggelig, svensk servitÞr og ble vist til et bord ved vinduet. Vi bestemte oss for Ä teste biffen og burgeren (med ekstra ost og bacon). Vi ble ogsÄ anbefalt en rÞdvin til burgeren.

scandic-2

Frokost pÄ morningen, restaurant pÄ kvelden

Scandic Kristiansand Bystranda er det stÞrste hotellet pÄ SÞrlandet. Restaurant og frokostsal er i samme lokale. Det er stort og Äpent, og man merker godt at man sitter i et hotell.

Noen hoteller skiller restauranten litt fra hotellet, for Ä markere at restauranten er Äpen for alle, men dette har Scandic valgt Ä ikke gjÞre. Lokalet er moderne, og sÄ trivelig som det kan bli med den stÞrrelsen den har.

Da Sultens utsendte besĂžkte restauranten en vanlig ukekveld, var det glissent mellom bordrekkene. Men rolig musikk og en trivelig betjening gjorde det likevel til et fint besĂžk.

Maten kom raskt pÄ bordet, og sÄ veldig innbydende ut.

Les flere restaurantanmeldelser her

scandic-4

BURGEREN ble servert med en frisk, blandet salat, og store skiver med tomat og rĂždlĂžk. BurgerkjĂžttet var mĂžrt, smakfullt og saftig.

Hotellet hadde heller ikke vÊrt gjerrige med verken ost eller bacon. Dressingen som fulgte med, passet ypperlig bÄde til kjÞtt, brÞd og salat. Dette var rett og slett en meget god burger.

Det eneste som trekker ned ved retten, er pommes fritesen. Bestiller du det som ser ut som en gourmetburgerburger, forventer du bedre frites enn det du fÄr pÄ McDonalds.

Fritesen var heller ikke saltet. SÄ kan det diskuteres om det trekker opp eller ned, med tanke pÄ at man faktisk kan salte dem etter egen smak.

RĂždvinen som ble servert til burgeren var kraftig, rund og harmonerte godt med smakene fra hovedretten. En ypperlig vinanbefaling.

scandic-3

BIFFEN sÄ ogsÄ fristende ut da den kom pÄ tallerkenen. BiffkjÞttet var perfekt stekt, mÞrt og saftig. Men de «smÞrristede potetene servert med havsalt» levde ikke opp til forventningene.

Hvor ble det av havsaltet? Peppersausens om fulgte med var kraftig, med en sterk smak av pepper. De grillede cherrytomatene ga retten sĂždme, og smakte godt.

Men dessverre var ikke biffen like god som forventet. Det er mange mÄter Ä servere en biff pÄ, men det kan gjÞres mer spennende enn dette.

Men hvordan er sÄ desserten? Sulten utsendte gikk for sjokoladetrifle og eplekake.

SJOKOLADETRIFLE bestÄr av hvit mascarponemousse og sjokolademousse, servert med biscotti, marengs, jorbÊr og banan. Dette var rett og slett en nydelig dessert.

Mens frukten bidro med sin syrlige smak, biscotti og marengs med crunch, bidro mascarponemoussen og sjokolademoussen med sĂždme. Sammen harmonerte disse smakene godt. Men det skal sies, dette er en mektig dessert, og kan nok lett deles av to.

EPLEKAKEN ble dessverre en skuffelse. For det fÞrste, sÄ var eplekaken direkte kald. En eplekake skal vÊre lun, og ha en tydelig smak av eple og kanel.

Eplekaken smakte ikke kanal i det hele tatt, og eplebitene var nesten fravĂŠrende.

Og hvor ble det av karamellen? Nei, dette var rett og slett en skuffende, tĂžrr og smaklĂžs opplevelse. Vaniljeisen som ble servert med var det beste ved denne retten.

scandic-10

Likevel Þdelegger ikke det for totalinntrykket av restauranten. Burgeren og sjokoladetriflen var de beste rettene, og kan lett anbefales. Biffen var grei, men har litt Ä gÄ pÄ nÄr det gjelder det lille ekstra som gjÞr at du vil tilbake for Ä spise nettopp den biffen.

Eplekaken var en skuffelse, og kan like gjerne tas av menyen dersom den ikke blir bedre.

Servicen er det ingenting Ä utsette pÄ. ServitÞrene var hÞflige, raske og serviceinnstilte.

Scandic Hotels Bystranda har klart Ă„ skape en trivelig hotellrestaurant, men det spĂžrs om lokalbefolkningen vil omfavne den. For det fĂžles fremdeles som en restaurant for hotellets gjester.

Her tar du nok heller firmafesten, framfor en romantisk date. Scandic er svĂŠrt nĂŠrme femmeren, men totalt ble det litt for mye som manglet pĂ„ hver rett. Spice opp biffen, gjĂžr et grep med frites, og ikke minst – varm eplekaka – da begynner vi Ă„ snakke!

Les flere restaurantanmeldelser her

Nyhet!
Utforsk alle vÄre anmeldelser i kartet.

GĂ„ til Restaurantguiden
Publisert: