Pedersgata skal få ny restaurant og take away

Lokalet i Pedersgata 33 minner ikke mye om et spisested, foreløpig.

Disse fire skal åpne ny take away og restaurant i Pedersgata. Fra venstre: Thomas Hansen (32), Michael Chiu Yin Yip (31), Brock Donovan (32) og Tore Erevik (31).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Det går fort når håndverkerne først setter i gang, sier Tore Erevik selvsikkert.

Lokalet er tomt. Knuste fliser, et henslengt toalett, en nedstøvet sofa og en bunke med isolasjon.

Likevel tror Erevik at den nye restauranten kan begynne å servere take away allerede 15. november.

– Vi er ganske spente, sier han.

– Nei, det er dritskummelt, skyter Brock Donovan inn til latter fra kompisene.

Foreløpig ligner lokalet mer på en byggeplass enn en restaurant.

Take away + restaurant

Vennegjengen har snakket om å starte opp noe eget i halvannet år. Nå nærmer det seg med stormskritt.

1. oktober tok de formelt over lokalet i Pedersgata. Nå skal det jobbes iherdig med å gjøre det slitte lokalet om til et spisested. I første omgang en take away-restaurant.

– Konseptet blir todelt. Vi skal ha en inngang for take away, så skal vi ha en annen inngang til restauranten, sier Erevik og peker mot de to inngangsdørene.

Planen er at take away-delen skal åpne først, så vil restauranten være klar for åpning en gang i februar 2019.

Asia-inspirert millioninvestering

Inspirasjonen henter de unge restaurantgründerne fra Asia, i kombinasjon med lokale råvarer. Her skal det blant annet dumplings og ramen, den europeisk-inspirerte maten fra Asia uteblir.

– Jeg har vokst opp i en kinesisk restaurant som foreldrene mine drev. Da tenker mange på vårrull, kyllig i sursøt saus og pepperbiff, men det er ikke kinesisk mat. Vi ønsker å dra fram det originale og autentiske, sier Michael Chiu Yin Yip.

Vennegjengen investerer rundt en million kroner for å få bygge om lokalet i Pedersgata 33.

Ingen investorer er med på laget, alle utgifter betales ut av egen lomme. Erevik forteller at kvartetten bruker omlag millionen på å få lokalet i stand.

Han står oppført som daglig leder for restauranten, så er det opp til de tre andre kokkene å lage god mat. Selv kommer Erevik fra salgsbransjen, mens kokkene kommer fra Villa 22, Bølgen og Moi og Scandic Forus.

Digg

– Dere etablerer dere i Pedersgata, en svært populær matgate. Hvordan skal dere skille dere ut?

– Gata holder høy kvalitet og det er et vidt spekter av mat, men vi mener det er plass til oss også, sier Erevik.

– Konseptet vårt skal være noe som skiller seg ut og som ikke er her fra før, sier Donovan.

Restauranten har fått navnet Yips Dumplings & Digg.

Yips Dumplings på bakgrunn Michaels etternavn og lidenskap for dumplings, det andre sier seg selv.

– På bakgrunn av at alt på menyen enkelt og greit skal være digg, sier Erevik.

MER FRA BYAS:

Publisert: