Et av disse utestedene var Stavangers mest lønnsomme i 2015

Her er tallenes tale.

Et av disse fire var Stavangers mest lønnsomme utested i 2015.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er den tiden av året igjen. Utestedene i Stavanger leverer inn tallene for foregående år til Brønnøysundregistrene, og vi kikker nærmere på resultatene.

Les også

I fjor viste det seg - *overraskende for noen* - at Martinique var Stavangers mest lønnsomme utested .

Les også

Ikke hvis vi teller inntekt eller antall solgte enheter, der [troner Beverly Hills Fun Pub](http://www.byas.no/article/her-er-de-10-storste-skjenkestedene-i-stavanger-1-5746b18f73b6e56e008b458a) (med #byasbeste utested Stavanger Sportscafe ) inkludert) soleklart på toppen, men hvis vi teller driftsmargin (*hvor mye bedriften får igjen for hver omsatte krone, journ.anm* .

For på driftsmargin var Martinique Stavanger-mester i 2014.

Følg Byas.no på Facebook!

I denne beregningen tar vi ikke med utesteder som også har restaurantdrift som en betydelig del av inntekten sin.

Og vinneren er...

Så hvem hadde Stavangers mest lønnsomme utested i 2015?

Martinique!

Som foregående år er det bydelspubben ved Nytorget som gjør det best på driftsmargin.

I 2015 noterte Martinique seg for inntekter på 9.338.000 kroner, og et resultat på 2.236.000 kroner.

Det gir en margin på 23,9 prosent, noe som er soleklart mest i Stavanger.

Nøkkelen er å ha et hus som er aktivt hver dag.

Likevel er det er en liten nedgang fra 2014.

Da hadde Martinique 9.643.000 kroner i inntekter, et resultat på 2.552.000 kroner og en margin på 26,5 prosent.

– Nøkkelen er å ha et hus som er aktivt hver dag. Vi lever ikke kun på helgene slik mange andre gjør. Martinique er blitt en skikkelig bydelspub som folk bruker som et møtested hele uka. Jeg vil påstå at vi er et godt sted for den gode samtalen, sa Martinique-sjef Trond Eltervaag Hansen i fjor, da vi spurte om hemmeligheten bak suksessen.

Les også

* Tøft debut-år for Mathallen i Stavanger

Martinique hadde en driftsmargin på 23,9 prosent i 2015.

Andre og tredje..

På andreplass for 2014 var det Newsman (med Arkivet inkludert) som dukket opp like bak Martinique, med en driftsmargin på 25,7 prosent.

I 2015 sank marginen hos Newsman til 14,7 prosent, noe som betyr at utestedet faller til tredjeplass i konkurransen om å være Stavangers mest lønnsomme. Fortsatt er det et godt resultat.

Ny andreplass av året er det en nykommer som tar:

Hanekam!

Den fargerike pubben i Fargegata åpnet i januar 2015, og har siden gått veldig godt.

Tallene for første driftsår viser en inntekt på 7.426.987 kroner, et resultat på 1.133.468 kroner og en driftsmargin på 15,3 prosent.

Dermed er Hanekam Stavangers nest mest lønnsomme utested.

Les også

Det er en solid debut for pubben som så vidt overlevde fram til åpning: På hengende håret for Hanekam .

Les også

* Kjeft til restaurantene i Stavanger og Sandnes: «Posesaus», «hår i maten», «rå bacon» og «diabolsk service»

#FARGEGATEN: Tom Ur Kjørsvik er en av fire bak Hanekam.

De 7 mest lønnsomme

Lurer du på hvem som kommer etter Martinique, Hanekam og Newsman?

Her er lønnsomhetstoppen:

1: Martinique</br>

Inntekt: 9.338.000 Resultat: 2.236.000 Margin: 23,9%</br>

2: Hanekam</br>

Inntekt: 7.246.987 Resultat: 1.133.468 Margin: 15,3%</br>

3: Newsman (inkl. Arkivet)</br>

Inntekt: 13.699.103 Resultat: 2.012.530 Margin: 14,7%</br>

4: Bøker & børst</br>

Inntekt: 8.650.000 Resultat: 1.136.000 Margin: 13,1%</br>

5: Hansen hjørnet</br>

Inntekt: 11.659.000 Resultat: 1.153.000 Margin: 9,9%</br>

6: Beverly (inkl. Stavanger Sportscafe)</br>

Inntekt: 37.463.000 Resultat: 3.515.000 Margin: 9,4%</br>

7: Cementen</br>

Inntekt: 9.593.000 Resultat: 825.000 Margin: 8,6%</br>

Alle tallene er fra 2015.

I denne beregningen tar vi ikke med utesteder som også har restaurantdrift som en betydelig del av inntekten sin.

Publisert: