Begynte å lage kaker som hobby, nå er det en fulltidsjobb

– Da vi bodde i Storbritannia fant vi all slags kaker, men her fant vi ikke det samme. Da måtte jeg begynne å gjøre det selv.

To Mogun legger ut bilder av kakene hun lager på kontoen @Kakemoro.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det sier Mo Togun som flyttet til Norge for 15 år siden. Mat har alltid vært en interesse, men det var først i 2015 at hun ble ivrig.

Nå deler hun bakekunsten gjennom instagramkontoen @kakemoro.

– Jeg har alltid vært flink på å lage småting, men etter hvert bestemte jeg meg for å prøve å lage større ting også, for å se hvordan det gikk.

Etter god hjelp fra familie, mestret Togun større kaker også.

– Søstrene mine har alltid vært veldig flinke, så da jeg skulle begynne ringte jeg dem og spurte om oppskrifter.

Etter hvert tok hun også kurs for å forbedre seg.

– I starten lekte jeg meg bare med forskjellige mønstre, men med tiden har det bare blitt mer og mer interessant, sier Togun.

Kunder kan komme med egne ønsker om design når de bestiller kaker.

Fra hobby til jobb

Kakebakingen som startet som en hobby, ble etter hvert en fulltidsjobb.

– I begynnelsen laget jeg det jo bare for barna mine, blant annet til barnebursdager.

Da begynte noen av gjestene å spørre hvor hun hadde bestilt kakene fra.

– Da måtte jeg si jeg hadde laget dem selv, og da begynte de å spørre hvordan jeg fikk det til.

Les også

Sandra fant ikke dessertene hun ville ha i Stavanger, da begynte hun å lage dem selv

Les også

Donuts er det nye store: – Boller er ikke godt nok i Norge lenger

En av gjestene foreslo også at hun kunne lage en nettside, og selge kakene.

– Etter hvert ble jeg også anbefalt å legge dem ut på Facebook og Instagram, så det var slik jeg begynte med det.

Å lage kakene tar veldig mye tid, så hobbyen har nå blitt en fulltidsjobb.

– Hvor mye tid det tar varierer ut ifra hvilken kake det er og hvordan de skal se ut, men det kan ta alt fra noen timer til to dager.

På instagramkontoen deler hun bilder av mange forskjellige kaker

Koronautfordringer

Men selv om det er en fulltidsjobb, vil ikke Togun si at hun kan leve av det akkurat nå.

– Vi flyttet til Stavanger fra Bærum for to år siden, I Bærum kunne jeg leve av kakene, men etter vi flyttet har det vært litt vanskeligere.

Les også

Lokale butikker er utsolgt for dette på grunn av Tiktok-trend

Les også

«Smittevernsnerdene»: – Overveldende at folk gikk fra null interesse til å ville nerde sammen med oss

En faktor som har gjort det vanskelig har vært pandemien.

– Korona har gjort det vanskelig, men det går greit og jeg er fornøyd med bestillingene jeg får.

For selv om det ikke har vært like lett, har hun fått flere bestillinger i Stavanger også.

– Tilbakemeldingene er gode, så jeg tror jeg kommer til å kunne leve av det etter hvert her også.

Kun fantasien setter grenser når Mo Togun baker.

Alltid vært krativ

I Storbritannia utdannet Togun seg som jurist, og planen var egentlig å fortsette på karrieren da hun kom til Norge.

– Men for å få til det måtte jeg lære meg språket, så jeg måtte bruke en del tid på det.

Til slutt endte hun opp med å jobbe i en barnehage, hvor hun fikk være kreativ.

– Barn gjør jo mye forskjellig, så en dag satt jeg og tegnet med dem. Da var det en annen ansatt som kommenterte at jeg var flink.

Tegneferdighetene kom også til nytte da hun begynte med kaker.

– I begynnelsen hadde jeg ikke råd til ordentlig utstyr, så da tegnet jeg for hånd og klippet ut tegningene for å bruke på kakene.

Togun har alltid likt å være kreativ, men har for det meste bare gjort det for seg selv.

– Jeg hele tiden vært glad i å bruke hendene mine til å lage ting, så jeg har drevet mye med sying og håndarbeid tidligere. Men nå er det bare kaker jeg holder på med.

Publisert: