Nå åpner Stavangers nye vin- og cocktailbar dørene

Lou Lou er det nyeste tilskuddet i Renaa-familien.

Torill Renaa er travel. I løpet av 12 dager har Renaa-bedriften åpnet tre steder. Pronto på flyplassen, nye Re-Naa på Eilert Smith Hotel og Lou Lou, her på Breitorget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Det skal være en plass for alle. Om du kommer rett fra jobb eller om du bare vil ut med noen venner. Du kan godt være litt burlesk i klesveien, sier Sven Erik Renaa og ler.

Han tar seg en velfortjent pustepause i en av vinduskarmene som er dekket av fløyel. Etter at stjernerestauranten Re-Naa flyttet inn i lokaler i det nye Eilert Smith-hotellet, har det gamle lokalet på Breitorget blitt omgjort til en vin- og cocktailbar.

– Du har jobbet med fine dining lenge. Er dette en reaksjon på det, et sted hvor du kan senke skuldrene?

– Ja, du kan gjerne si det sånn. Jeg sa selv at jeg aldri skulle åpne nattklubb eller bar, men de ordene må jeg spise nå, sier Renaa med et smil.

Lokalet som tidligere huset fine dining-restauranten Re-Naa har blitt gjort om til en vin- og cocktailbar.

Taptails

Han kom akkurat inn dørene med to store poser med barmateriell. Matter, klyper og serviettholdere, i tillegg til en kasse med ost og en skinke.

Siste hånd legges på verket før Lou Lou åpner klokka 20.00 torsdag kveld.

– Dette er noe vi har savnet og ønsket oss lenge. Det gir oss nye og flere muligheter, som vi ikke får til i Matbaren, forteller Torill Renaa og viser til nabolokalet.

Som nevnt, det blir mest vin- og cocktails. Noen cocktails er det også mulig å få på tap, såkalte taptails. For den tradisjonelle er det også øl på menyen, samt litt småsnacks.

– Og blir du sulten så er ikke Matbaren langt unna heller, sier Torill.

Michelin-klistremerket får lov til å henge på inngangsdøra.

Litt historie

– Noo! Don’t take it off!

En av de ansatte er i ferd med å rive av Michelin-klistremerket som fortsatt henger igjen på inngangsdøra.

– Vi må jo ta vare på noe av historien, sier Torill etterpå.

Først var lokalet Renaa Xpress, som nå har flyttet til Sølvberget. Så ble det fine dining-restaurant og nå er det bar.

Noe annet minner også gjestene om hva som en gang var. Noen av bordene er nemlig de samme som ble brukt på Re-Naa. De er skrudd sammen og gjort høyere, med innebygd kjølelager til flasker i midten.

– Jeg har fjernet en sofa og trukket om de andre sittegruppene. Å få stedet i stand har ikke kostet så altfor mye, sier Torill, som regner med at investeringen ligger et sted mellom 150.000 og 200.000 kroner.

– Litt burlesk, mener Sven Erik. – Flamboyant, mener Torill om interiøret.

Ingen bartender

Åpningen skjer samtidig som Stavanger Vinfest arrangeres. I atriumet utenfor vrimler det av folk som smaker på forskjellige viner.

I forbindelse med vinfesten skal Matbaren by på en overraskelsemiddag.

– Derfor var det en naturlig å ha åpningsdatoen i dag, sier Torill.

Også ektemannen ser fram til åpningskvelden, men i denne settingen blir han ikke å finne bak disken.

– Hvordan er du som bartender?

– Ikke flink i det hele tatt, men jeg er god på den andre siden av disken, sier Renaa og ler.

MER FRA BYAS:

Publisert: