Fløyel Shop skulle egentlig bare ha en pop-up shop. Nå har butikken bestemt seg for å bli!

I desember hadde Fløyel Shop en pop up-butikk i Søregata. Tre måneder senere har de bestemt seg for å bli værende i Stavanger.

David Møller (t.v.) og Per Erik Smith er to av tre som jobber i Fløyel Shop. Malin Nessa er ikke på bildet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Vi vil være i byen vår, sier David Møller i Fløyel Shop.

For Fløyel har det vært viktig å etablere seg i Stavanger. Det er hjembyen til alle involverte, og de har vært opptatt av at det var der de ville få det til.

Byas skrev om pop up-butikken i desember, da de hadde pusset opp lokalet med rosa vegger og rosa trapper.

Følg Byas.no på Facebook!

Pusset opp for 300.000

Butikken forteller at de hadde stor pågang, og da følte de rett og slett at en slik type butikk var etterlengtet.

Nå har de pusset opp lokalet enda en gang, for at det skal passe inn bedre med det nye konseptet deres. Oppussingen kostet 300 000 kroner.

I utgangspunktet skulle butikken åpne for en måned siden, men en brann i en spot i taket gjorde at åpningen ble utsatt.

Ifølge Per Erik Smith har ikke det gjort så mye - da har de hatt bedre tid til å få spikret konseptet. Malin Nessa legger til at det har gjort at flere av varene er på plass.

Trioen har brukt lang tid på å finne ut hvordan butikken skulle være og se ut. De hadde et ønske om at butikken skulle være bærekraftig, og bidra til at folk kler seg mindre likt, og tør å kle seg mer i egen stil.

– Gjennom inspirasjonsturer til Tokyo, London og New York sitter vi igjen med butikken og innholdet vi nå har endt opp med, som vi kommer til  å bygge videre på etter hva folk ønsker og hva vi selv liker, sier Møller.

Fløyel Shop ligger i Nygata i Stavanger sentrum.

Vil bidra til mangfoldet

Da Fløyel Shop startet, var det egentrykkede plagg de satset på.

Det skal de fortsette med, men nå har de også fått inn vintage klær, livsstilsartikler fra Japan og bøker. De kommer også til å ta inn flere baseplagg i økologisk bomull, som du kan lage eget trykk eller brodering på selv.

– Det er tre damer som har reist rundt i Italia og London for å plukke ut vintage-plaggene, etter ønske fra oss, sier Møller.

Nessa synes det er synd at «alle» i Stavanger kler seg likt, og synes heller ikke at klesbutikkene er flinke nok til å tilby ulike plagg. Hun synes at janteloven har satt sitt preg på byen.

Hun merker likevel at det er i ferd med å slippe opp, og at flere våger å kle seg tro til sin egen stil - til tross for hva som er i motebildet.

– Man merker at de unge har en interesse for det, at de faktisk kan få til mye mer. De eldre kommer etter. Selv er jeg svært positiv til de som starter opp nye butikker, og vi ønsker å løfte byen vår opp og frem i fellesskap. Vi har troen på Stavanger, sier Nessa.

Også Smith er glad for at janteloven begynner å slippe taket i oljebyen, og han håper at siddisene vil ta butikken godt imot.

– Vi opplever Stavanger-folk som trofaste når de først liker noe, sier han.

Åpningsdagen er satt til torsdag 22. mars.

MER FRA BYAS:

Publisert: