Disse 7 påskerettene er helt uten egg og kjøtt

– Heldigvis trenger du ikke egg for å få påskestemning, sier Mari Hult bak vegetarbloggen.no.

Mari Hult bak vegetarbloggen.no, deler sine beste oppskrifter til påskematen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

For å lage retter det vanligvis brukes egg i, tipser Hult om at du kan bruke kikertmel, silketofu, vanlig tofu og svart salt.

– Alle fire får du kjøpt i asiatiske matvarebutikker, men det svarte saltet er ikke så viktig helt ærlig. Det er kun for å gi den siste svovellukta og særegne smaken til «eggene», sier bloggeren til trd.by.

Her er hennes beste oppskrifter til påskematen og dessert, helt fritt for egg og andre animalske ingredienser:

Generelle råd om hvordan du erstatter egg i bakst og desserter? Se nederst i saken.

Denne omeletten er laget helt uten egg!

#1. Kikertomelett med tomatsalsa

Dette er en vegansk omelett, altså helt uten egg eller andre animalske ingredienser. Her er egget byttet ut med kikertmel.

– Du kan variere grønnsakene etter hva du har hjemme, ifølge Hult.

Her finner du oppskriften og framgangsmåte.

Søtpotetquiche med silketofu.

#2. Søtpotetquiche

I denne retten er det brukt silketofu i stedet for egg, da det gir den rette konsistensen. Mye krydder er også brukt for å få rett smak, sier Hult.

Søtpotetquiche lages etter denne oppskriften.

Fritatta, en blanding av spansk og italiensk omelett.

#3. Frittata

En blanding av en spansk og italiensk omelett, med en røre basert på silketofu. Oppi er det spinat og poteter, forklarer Mari.

Her finner du oppskriften.

Nøttestek som et alternativ til lammelår?

#4. Nøttestek med hvitløk og rosmarin

En nøttestek fylt med masse nøtter, som navnet tilsier, og urter og mye grønnsaker.

– Med masse rosmarin og hvitløk smaker denne kjempegodt av påske, skriver Mari.

Denne serveres gjerne med dampede grønnsaker, gratinerte poteter og saus, ifølge vegetarbloggen. Få hele oppskriften her.

Arme riddere med appelsinkrem, for skikkelig påskesmak, mener Hult.

#5. Arme riddere med appelsinkrem

– Dette er min favorittmåte å bruke opp halvgammelt brød på (og det blir det litt av på hytta vanligvis). Ekstra påskesmak med appelsin i kremen, forklarer Hult.

Her finner du oppskrift og framgangsmåte på veganske arme riddere.

Sjokolade og appelsinkake.

#6. Appelsinkake

Dette er en kake med sjokolade og appelsin, toppet med melisglasur og kandiserte appelsinskiver, skriver Hult.

Den er god, søt, frisk, saftig og fyldig kake, mener vegetarbloggen. Om ikke alt spises med en gang, kan restene settes i kjøleskapet noen dager.

Oppskrift og framgangsmåte ser du her.

- Sjokolade og appelsin er nemlig ikke bare gode hver for seg, de blir faktisk enda bedre sammen, mener Hult.

#7. Sjokolade- og appelsinsplittcupcakes

– Her har jeg brukt en ganske ordinær oppskrift på sjokoladecupcakes, og tilsatt appelsinsaft og revet skall. Glasuren deler jeg i to: En med kakaosmak, en med mer appelsin, skriver Hult.

Dette er cupcakes helt uten egg eller meierismør. I stedet er de erstattet med rapsolje og eplesidereddik blandet i soyamelk, som gjør den tykk. Glasuren er laget av vegansk margarin, melis, kakao og appelsin.

Her finner du oppskriften!

Skal du erstatte egg i bakst og desserter? Prøv disse tipsene til Mari:

  • Banan og eplemos i fruktkaker
  • Revne gulrøtter, søtpoteter, gresskar og squash binder og gjør kaker saftige
  • Kikertlake i marengs og makroner
  • Havrekrem, soyakrem, silketofu og kokoskrem i mousse og glasurer
  • Linfrø for liming
  • Maisstivelse, bakepulver og kikertmel for binding
  • Bakepulver og natron for heving
  • Kikertmel og silketofu for å gjøre bakst saftig
  • Soyamelk + eddik eller sitronsaft i tørre kaker

MER FRA BYAS:

Publisert: