Ostehuset åpner på Domkirkeplassen

Slik ser det ut på Ostehuset Domkirkeplassen!

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Onsdag 28. november flytter Ostehuset inn i Norges Bank-bygget på Domkirkeplassen. Det 1000 kvadratmeter store bygget huser nå en delikatesseforretning, et ostemodningsrom, to møterom, en kaffebar, en vinbar, en restaurant og en kafé.

Bygget ble kjøpt for 80 millioner kroner av Ertvaag-brødrene John Arild og Ole i 2017 (krever Aftenbladet-abonnement.

  • Lurer du på hvordan det ser ut? Sjekk ut videoen øverst i saken!

Følg Byas på YouTube!

– Blir dobbelt så mange på kjøkkenet

Daniel Vigdel Hansen er sous chef på Ostehuset Domkirkeplassen.

Daniel Vigdel Hansen (25) fra Sola er sous chef på den nye restauranten, og synes det er kjekt å ha flyttet til et større bygg. Den siste uken har han vært i den nye restauranten omtrent døgnet rundt - fra syv-åtte om morgenen til to-tre om kvelden. Heldigvis er det ikke sånn hver dag.

Noe av det som blir større, er kjøkkenet, og Vigdel Hansen beregner at de blir omtrent dobbelt så mange på jobb på kjøkkenet som det de har vært i sentrum tidligere.

– Det kommer til å bli mye bedre. Jeg tror vi kommer til å få mer struktur i arbeidsdagen, sier han.

Les også

Daniel (25) ble fløyet ned til Kina for å lære mer om sjøpølser og pekingand

Kutter ut storfe

På Ostehuset prøver de å kutte ned på salt og sukker. Her holder Daniel Vigdel Hansen på med å lage et krydder bestående av tørket tunfisk, sesamfrø og sjøgress for å kunne erstatte salt.

Han gleder seg også til at Ostehuset skal få en restaurant som også er åpen om kvelden. Der har han hatt hovedansvar for å utforme menyen.

Det er også endringer i den vanlige menyen, forteller han.

– Vi kutter ut storfe og kutter ned på hvitt sukker og salt. Jeg sier ikke at vi aldri skal servere storfe igjen, men kanskje da heller en okse fra Klostergården. Vi vil redusere karbonfotsporet vårt mest mulig.

Den nye restauranten kalles «Hagen».

25-åringen gleder seg veldig til åpningen av Ostehuset Domkirkeplassen, selv om han også, naturlig nok, er spent.

– Jeg er spent på hvordan det blir og hva folk synes. Men mest av alt er det j**lig gøy.

Publisert: