Charles & De i Sandnes er historie: I februar åpner en ny restaurant i lokalene i Langgata

Den 1. juni 2005 åpnet Charles & De i Sandnes. Om to uker er det 12 år lange restauranteventyret over.

Restauranten Charles & De har preget bybildet og mettet mange mager siden 2005. I slutten av desember stenger restauranten for å gjenåpne som NOI.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Vi river ut alt, for å si det sånn. Det er bare tre glassvegger vi skal beholde, forteller innehaver av Charles & De, Thorstein H. Soma.

Siden april i år har Soma og medeier Kari Skadsheim Westbø lagt planene for framtiden.

Nå er nyheten klar.

Charles & De går over til et rendyrket italiensk konsept og skal få navnet NOI.

"Noi" betyr "oss" på italiensk.

– Italia ligger nærmere våre hjerter enn for eksempel det franske kjøkkenet. Så tror jeg det ligger nærmere gjestene også, forteller Soma.

Følg Byas.no på Facebook!

På tide

I desember 2016 solgte Charles Tjessem, altså selve Charles, seg ut av restauranten han startet tilbake i juni 2005.

Samtidig solgte han seg også ut av restauranten Mondo.

Disse spisestedene drev han sammen med Soma og Westbø. Dette samarbeidet tok slutt på bakgrunn av uenigheter om veien videre.

Til tross for at partene ikke lenger samarbeider, har spisestedet i Langgata beholdt det karakteristiske Charles-navnet.

Nå var det derimot på tide med en endring.

– Charles er jo ikke med oss lenger. En del av avtalen var å bruke navnet i noen år, men vi mener at det er riktig å gjøre noe med dette nå, både av respekt for Charles og for å kunne stå på egne bein, sier Soma.

Slik blir resultatet når restauranten åpner 3. februar under nytt navn.

Selger kopper og servise

– Charles & De er nær sagt en institusjon i Sandnes. Med navnebytte, frykter dere å miste litt av merkevaren?

– Vi skal ta vare på institusjonen og videreutvikle den. Vi vet at et navnebytte er vanskelig, men nå lager vi noe som er lett og enkelt å uttale. Det bli sikkert noen ordspill rundt NOI, men et får vi bare ta som det kommer, betrygger Soma.

Restauranten vil holde stengt gjennom hele januar, før den åpner igjen som NOI den 3. februar.

– Vi starter den 29. eller 30. desember med å selge kopper, servise, stoler og bordplater, ja, alt det som folk vil ha, sier Soma.

Publisert: