Nytt spisested åpner i Pedersgata: – Skal være et sted folk vil henge

Snart åpner et nytt spisested i nybygde Pedersgata 9, og gründerparet fra Oslo håper at Stavanger-innbyggerne er fysen på fritert kylling.

Bak stillasene begynner man å se konturene av nybygget som skal huse flere bedrifter. Fra midten av september skal et nytt spisested flytte inn.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det rendyrkede «fried chicken»-konseptet, Fly Chicken, åpner en filial i Pedersgata i september.

Selskapet ble etablert i 2018 av gründerparet Carl Fredrik Nordberg Schjøtt-Falster (31) og Amanda Kausland (31).

De har i dag åtte restauranter rundt i landet, blant annet i Oslo, Bergen og Trondheim.

Les også

Her kommer vinbar, bakeri, bistro, dagligvarebutikk og delikatesseforretning

– Skal være et sted folk vil henge

– Vi gleder oss veldig til å åpne dørene i Stavanger. Etter en befaring i Pedersgata og et møte med Anders Ohm, eier og daglig leder i Pedersgata Utvikling AS, var vi solgt på lokasjonen. Anders viste oss rundt i området og de eksisterende spisestedene, mens han fortalte om de videre planene for Pedersgata som en destinasjon for mat og kultur, sier Amanda Kausland.

Hun forteller at avdelingen åpner i Pedersgata 9, like over lokalene til Hekkan burger, i midten av september.

Les også

Her skal gjengen bak Hekkan åpne bar og ny sushi-restaurant

– Lokalet har god plass, og det vil være flere sitteplasser samt spillmaskiner med klassikere som Pac-Man og Super Mario. Restauranten vil også servere alkohol, opplyser hun.

Gründerparet Carl Fredrik Nordberg Schjøtt-Falster (31) og Amanda Kausland (31) står bak konseptet «Fly Chicken», som åpner sin niende filial i Norge i september. Den skal ligge i Pedersgata.

– Vi er allerede i godt selskap med blant annet Hekkan og Mano over gata, og vi tror fritert kylling blir et godt tilskudd her, sier Kausland.

Les også

Nytt sushisted tar over lokalene til Mano

Hun ønsker at Fly Chicken skal være en plass folk vil henge.

– Old-school hiphop fra høyttalerne og Pac-Man skal dra deg tilbake til en tid hvor alt var litt mer «chill». Nattmat blir også å forvente på sikt, men når det blir er ikke helt avgjort enda.

Restauranten forventer å ansette rundt ti personer, og har allerede ansatt en daglig leder til å drive avdelingen.

På menyen finnes blant annet fritert kylling i brioche eller croissant, i tillegg til friterte kyllingvinger eller lår, og fries.

– Savnet fritert kylling

Grunnlegger Carl Fredrik Nordberg Schjøtt-Falster er utdannet kokk og har lang erfaring i bransjen, først og fremst innenfor det franske kjøkkenet.

– Jeg verdsetter et digg fast food-måltid, og savnet fritert kylling. Da utviklet ønsket seg om å starte et fried chicken konsept i Norge, med fokus på kvalitet og bra råvarer, sier Nordberg Schjøtt-Falster.

Menyen består hovedsakelig av fritert kylling i ulike kombinasjoner; vinger, lår, fried-chicken sandwicher og kombinasjonsmenyer.

Fly Chicken forventer å ansette rundt ti personer, og har allerede ansatt en daglig leder til å drive avdelingen.

Føyer seg i rekken

Lokalet, Pedersgata 9, er et nybygget næringslokale på 400 kvadratmeter. I samme bygning ved Gamle Peders, bak stillaset, flytter Yips inn til høsten.

Flere nykommere har etablert seg i Pedersgata så langt i år. Restauranten Meze kommer til Pedersgata, og i løpet av august åpner en helt ny kaffebar. I høst skal også Mano flytte fra kjelleren til Hekkan over gata, og Hekkan-gründernes egne sushikonsept flytter inn i Manos gamle lokaler.

Publisert: