Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM

Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna er verdens tredje beste sushikokk.

Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna tok tredjeplass i World Cup Sushi.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Russiske Vladimir Pak havnet på tredjeplass i finalen i World Cup Sushi som ble arrangert i Tokyo natt til fredag.

Vladimir jobber på Sabi Sushi Hinna, og representerte Norge i konkurransen.

– Vi er veldig stolte. Dette skal feires. Vladimir er verdens tredje beste sushikokk, sier Sabi-medeier Njål Gaute Solland, som er på plass i Tokyo.

Følg Byas.no på Facebook!

Fra Vladimirs finalesushi.

Stolt, glad og trøtt

Les også

Allerede i den innledende runden natt til torsdag viste Vladimir at han var på gli . I kvalifiseringen, hvor 40 sushi-kokker skulle bli til 20, havnet han på andreplass.

Da laget kokkene sushi på den originale måten, edomae. I finalen var oppgaven «creative sushi».

Da satset Vladimir på sushi i japansk stil. Det lønnet seg.

– Det er kjekt å se at all treningen og de intense forberedelsene har båret frukter. Jeg er utrolig stolt, glad og trøtt, sier Pak til Byas.

– Nå vil jeg bare sove!

Les også

* Pokémon Go er overalt. Snart kan du få Pokémon-inspirert mat i Stavanger

Fra Vladimirs finalesushi.

Fjerdeplass til Joya

Finaledagen fikk Vladimir fjerdeplassen. Kombinert med andreplassen fra dagen før, ga det altså en tredjeplass totalt.

Vladimirs kollega og medeier i Sabi, Roger Asakil Joya, deltok også i finalen. I år som i fjor havnet han på fjerdeplass.

Fra Vladimirs finalesushi.
Publisert: