Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM
Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna er verdens tredje beste sushikokk.
Russiske Vladimir Pak havnet på tredjeplass i finalen i World Cup Sushi som ble arrangert i Tokyo natt til fredag.
Vladimir jobber på Sabi Sushi Hinna, og representerte Norge i konkurransen.
– Vi er veldig stolte. Dette skal feires. Vladimir er verdens tredje beste sushikokk, sier Sabi-medeier Njål Gaute Solland, som er på plass i Tokyo.
Stolt, glad og trøtt
Allerede i den innledende runden natt til torsdag viste Vladimir at han var på gli . I kvalifiseringen, hvor 40 sushi-kokker skulle bli til 20, havnet han på andreplass.
Da laget kokkene sushi på den originale måten, edomae. I finalen var oppgaven «creative sushi».
Da satset Vladimir på sushi i japansk stil. Det lønnet seg.
– Det er kjekt å se at all treningen og de intense forberedelsene har båret frukter. Jeg er utrolig stolt, glad og trøtt, sier Pak til Byas.
– Nå vil jeg bare sove!
* Pokémon Go er overalt. Snart kan du få Pokémon-inspirert mat i Stavanger
Fjerdeplass til Joya
Finaledagen fikk Vladimir fjerdeplassen. Kombinert med andreplassen fra dagen før, ga det altså en tredjeplass totalt.
Vladimirs kollega og medeier i Sabi, Roger Asakil Joya, deltok også i finalen. I år som i fjor havnet han på fjerdeplass.