Hvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!

Nam-nam, her er det mye digg! Stem på din favoritt blant de ti finalistene.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er ikke lenger mulig å avgi stemme. Vinneren annonseres fredag 21. oktober.

På søndag ble dere bedt om å nominere deres favorittplass for takeaway i Stavanger og Sandnes på vår Facebookside

Blant alle nominasjonene har vi nå funnet ti finalister. Her er det noe for en hver smak, alt fra pizza til tapas og thai.

Her er de nominerte!

Birger Bra Burgere

Hvor: Langgata 57, Sandnes. Har også avdelinger på Buøy, Sola og Vardeneset.

– Det er veldig positivt å være nominert, som sist gang, sier Eivind Rygg, som eier Birger Bra Burgere.

Les også

Det som nå er blitt en burgerkjede var nemlig også nominert i fjorårets kåring av #byasbeste take-away.

Det går mest i svinepelsburgeren hos Birger, med bacon og cheddar.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Vi har jo jobbet hele tiden med å ha produkter av topp kvalitet, og samarbeider godt med lokale, gode leverandører. Vi jobber også med å utvikle oss og se på mulige nye produkter, sier han.

Han skryter også av de ansatte, som han mener står på for kundene og er dedikerte i jobben sin.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Fordi vi har veldig gode produkter, som holder høy kvalitet.

Medarbeiderne på Birger bra Burgere lager en del burgere til dagen.

Delikatessen By Foodfighters

Hvor: Langgata 1B, Sandnes.

Også her settes det pris på å bli nominert.

– Veldig kjekt, sier Johannes Kay, som er en av tre eiere.

– Mange tenker på oss som kun en kafé, men vi lager hele menyen som take-away, og folk har begynt å få øynene opp for det, sier han.

Les også

Særlig går det da i pizza, sandwich og burger, og alt lages fra bunnen, i restauranten som åpnet i desember i fjor.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Vi vil gi folk sunn take-away, og tilbyr økologiske og lokale råvarer, samt fullkornsprodukter der det er mulighet for det.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Fordi vi er en ny plass med en litt ny take-away-vri. Vi er litt urbane, Københavninspirerte, og veldig lite firkantet. Vi fikser det folk vil ha, og lager for eksempel vegetarretter hvis folk vil ha det.

Hos Delikatessen by Foodfighters kan du ta med kafématen hjem.

Express PizzaKebab & Tikka Tandoori

Hvor: Randabergveien 53, Stavanger

– Så bra at vi er på listen! sier daglig leder Tasnim Fiaz.

I 17 år har butikken holdt til i samme lokaler på Tasta, og solgt mye pizza og kebab.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Vi lager det aller meste fra bunnen av. Vi baker pizzabunnene selv, lager krydderet og marinerer kjøttet selv. Nå har vi i det små begynt også med pakistansk mat, og det vil være hovedfokus framover, sier han.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Fordi vi har vært her i så mange år, og har en særegen smak. Kunder kommer helt fra Sandnes og Bryne for å spise kebab her. Vi har god mat til greie priser.

Suleman Butt er klar med pizza og mye annet på Tasta.

Hverdagsgodt

Hvor: Pedersgata 23, Stavanger

– Juhu! jubler Sofia Riis Kyndesen da hun får vite at Hverdagsgodt er blant finalistene.

Les også

Sammen med Therese Utkilen Norman driver hun butikken som åpnet for seks måneder siden. De har åpent fra morgen til tidlig kveld, og selger mest lunsjpakker med sandwich, smoothie og daddelbombe, men har nylig også startet med suppeservering.

– Hva gjør deres take-away spesiell?

– Kanskje spesielt det at vi lager alt fra bunnen. Vi lager maten vår med kjærlighet og sunne ingredienser, og dette er take-away med god samvittighet, sier Sofia.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Vi setter virkelig en ære i å servere noe godt og sunt. Vi elsker å stå her og gjøre kundene fornøyde, sier Sofia.

Therese Utkilen Norman og Sofia Riis Kyndesen driver Hverdagsgodt.

Original Thai Food

Hvor: Pedersgata 6B, Stavanger

– Igjen? Det er jo koselig, sier Kenneth Wongkham.

Thai-restauranten var også i fjor blant de nominerte take-awaystedene.

Her går det desidert mest av kylling i rød karri.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Vi har fantastiske kokker, som har laget mat i Thailand før de kom her. Her får du vanlig mat som folk spiser i Thailand, og kun thaimat. Vi sparer aldri penger på råvarene, sier han.

Tidligere har Kenneth sagt til Byas at restauranten ikke har svinn, fordi alt lages fra scratch. Og når det er tomt, er det tomt.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Det får kundene selv avgjøre. Jeg vet vi er populære, og vet vi gjør noe riktig, sier han.

Konghka og Kenneth Wongkam driver Original Thai food i Pedersgata.

Ostehuset

Hvor: Stavanger sentrum, og har avdelinger i Stavanger Øst og på Hinna.

– Så kjekt, da! sier daglig leder Hanne Berentzen.

Ostehuset startet faktisk som take-away-plass, og fortsatt får man hele menyen også som take-away. Det går mye i sandwich, kylling og pasta, og dagens rett som ligger klar i disken for en hundrelapp.

– Take-awayen var jo det innovative da vi startet, sier Hanne.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Uansett om du er veganer eller vil ha hamburger, får du dekket behovet hos oss. Vi har noe for alle, uansett. Vi lager alt fra bunnen, her er det ingen shortcuts eller halvfabrikata, sier hun.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Vi har vært en lang og solid aktør. Selv velger jeg alltid Ostehuset hvis jeg skal ha take-away. Fordi vi har det beste produktet, rett og slett!

Hanne Berenzen kjøper selv take-away fra Ostehuset.

Sabi sushi

Hvor: Pedersgata 38, og avdelinger på Forus, Madla og Sandnes.

– Så bra at vi er nominert!

Det sier daglig leder Roger Asakil Joya.

På Sabi går det mest i store menyer som kan deles av en vennegjeng.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Sabi skal ha god kvalitet, men samtidig være folkelige og lett tilgjengelige for folk flest, men til en grei pris, sier han.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Det vet kundene våre best. Vi lever av at folk skal være fornøyde, og gjør vårt beste for at de skal få en matopplevelse hos oss.

Sabi sushi er nominert for andre år på rad.

Sushi San

Hvor: Jernbaneveien 3, Stavanger, og en avdeling på Bryne.

– Så hyggelig! Wow! sier daglig leder Sonny Vo om å være blant finalistene.

Selv om sushirestauranten som åpnet for to år siden i det siste også har utvidet med vietnamesisk mat på menyen, er det fortsatt sushi det går mest av.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Alt er laget på kjøkkenet her, og vi har stor variasjon på menyen. Kvalitet og god service er viktig for oss, sier han.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Det er det opp til kundene. Jeg lar gjestene bestemme, jeg, ler han.

Sonny Vo og To Vi Lörtscher hos Sushi San sier det er viktig med bra service.

The Shack

Hvor: Breidablikkveien 6, Stavanger, og avdelinger på Tasta og i Stavanger sentrum.

– Allright! Gøy det, sier Gunnar Ellingsen hos The Shack.

Les også

I fjor stakk burgerkjeden av med seieren i #byasbeste take-away-kåringen , men de satser på å kunne nå toppen ogsåi år.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– At vi har masse lokale, bra råvarer, og kokker som gjør det gjennomført. Vi prøver også å fornye oss litt hele tiden, og prøver å utvikle de tre restaurantene vi har, sier han.

I perioder selges det vanvittig mye ribber fra menyen, ellers går det ganske mye i hangover-hamburgeren deres.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Det må vel være fordi vi prøver så godt i kan hver dag å levere en god vare.

KANONSTART: F.v Kenneth Pedersen, Rune Ludvigsen og Gunnar Ellingsen står bak The Shack.

Zouq

Hvor: Pedersgata 12, Stavanger

– Kjempespennende å være nominert! Jeg er faktisk veldig stolt over at vi har blitt det to år på rad. Vi gjør tydeligvis noe riktig, sier daglig leder Rizwan Rafiq.

På kjøkkenet hos Zouq lages det mest butter chicken og tikka masala.

– Hva er spesielt med deres take-away?

– Det handler om å gi best mulig opplevelse og mest mulig verdi for pengene. Vi lager all maten fra bunnen av, og vil allmenngjøre pakistansk og indisk mat. Det skal være litt mer hverdags enn å gå på en high-end restaurant, men samtidig kommer man inn i et stort, rent lokale, med bra service, sier han.

– Hvorfor fortjener dere å bli #byasbeste take-away?

– Vi vokser år for år med nye kunder, men beholder samtidig de faste. Så forbedrer vi oss hele tiden. Vi gjør en god jobb, det er viktig for oss. Så får vi gode tilbakemeldinger fra gjestene våre, sier han.

Det grilles på kjøkkenet hos Zouq.

Da er det bare å stemme i vei:

Mer fra Byas:

Publisert: