Pangstart for Fadderfestivalen. Har slått alle rekorder

Det koker på campus på Ullandhaug. Snart 4000 studenter er samlet for å bli bedre kjent før semesterstart.

Festival-sjef Christian Pettersen (i midten) sørger for at de siste brikkene faller på plass og at festivalen går knirkefritt. Inne i mellom tar han seg en prat med studentene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Bassen brer seg over hele campus på Universitetet i Stavanger. Det er Fadderfestivalen som er godt i gang.

Da Byas tok en prat med festival-sjef Christian Pettersen mandag ettermiddag, kunne han summere opp 3200 betalende studenter med m-cash og rundt 400 med kontant.

– Det begynner å nærme seg 4000, sier han og legger til at de for lengst har slått alle rekorder.

Følg Byas.no på Facebook!

Fadderfestivalen på campus handler om å bli kjent med nye medstudenter og Universitetet. På Fadderfestivalen får nye studenter en gul T-skjorte, og faddere er ikledd lilla.

Nesten smertefritt

På området er det yrende liv over alt. Telt fylte med benker av folk, sofagrupper, beer-pong-område og wipe-out-zone er rigget på plass.

På scenen går band og DJ-er av og på hele tiden og sørger for at studentene ikke får gå hjem uten sår hals.

I festival-teltet finnes det flere aktiviteter en kan delta på. Her spilles det beer-pong.

– Men har det gått smertefritt så langt?

– Nja. Det er et par småting. Vi sliter litt med å få folk til å bruke m-cash for å betale t-skjortene blant annet. Vil de ikke bruke den appen, så må de stå i kø, sier faddersjefen.

I tillegg kom de litt sent ut med å rigge alle telt og utstyr da det ble forsinket levering. Dette er likevel småting studentene ikke vil merke.

Pettersen kaller seg selv perfeksjonist, men begynner å se selv at ting har gått veldig bra.

Festival-sjef Christian Pettersen er fornøyd med oppmøtet og festivalen så langt. Snart kan han selv delta.
Les også

Gikk du glipp av Slipnslide? Se bilder fra sklia!

Vil delta på alt

Festival-sjefen har mandag et par småting igjen å fikse før han allerede kan begynne å evaluere årets festival. Snart lever Fadderfestivalen av seg selv, og da kan Pettersen bare slappe av og nye arrangementene.

Han prøve å rekke over så mye han klarer. Festivalen innebærer rundt 60 (!) arrangement med alt i fra vannsklie, kostymefester, konserter og Mario Kart, så det blir travelt for han.

– I løpet av uken får jeg vel fire-fem timer med søvn per natt. Jeg klarer meg godt med fire, sier Pettersen.

Inne på området kan en slappe av sammen med nye medstudenter slik som her.

For å rekke over det meste, parkerer han bilen stappet full av kostymer i sentrum, slik at han raskt kan skifte fra et kostyme til neste kostyme-fest.

Les også

Er du ny på Universitetet? Da bør du lese disse tipsene!

Går det i null?

Men for at alt skal gå på skinner, må økonomien være solid. For bare et par uker siden var Pettersens frykt at festivalen ville gå 200.000 kroner i minus. Det skyldes færre sponsorer og støtte etter oljekrisen.

I siste liten tok derimot Universitetet selv ansvar og spyttet i ekstra 100.000 kroner for festivalen, som gir da totalt 320.000 kroner i sponsormidler.

Studentskipnaden i Stavanger (SiS) tok også ansvar som hovedsponsor og gjorde at festivalen kan gå i null - som er målet.

Av 4000 nye studenter i år, har nesten 3000 meldt seg på som fadderbarn. Det er ny rekord.

– Om ingen støtter oss er det studentene som må betale. Vi så at for å få alt til å gå, måtte vi øke prisen med 50 kroner i år, sier Pettersen.

Les også

Dette får du ved å gå med fadder-T-skjorta. .

Trygghet på området

Tryggheten må også være på plass for at festivalen skal kunne arrangeres. Det sørger Karl Petter Sandvik, daglig leder i Eventi for.

Han sier studentene oppfører seg bra, og gjør jobben for vaktene enkel.

– Dette er bare kos. Studentene er her for å treffe andre og ha det gøy. Til å være så mange folk går det veldig bra, sier Sandvik.

Oppgaven deres er å passe på at folk ikke drikker for mye, og at dem kommer seg trygt hjem. Området de passer på strekker seg utover festivalområdet slik at studentene kommer seg helt hjem. Og skjer det noe, er politiet raskt på stedet og hjelper vaktene.

Flere saker for studenter på Byas:

Publisert: