Anmeldelse av Gamlaværket: - Oser av likegyldighet

For denne prisen kan du spise og drikke mye bedre mange andre steder.

HOVEDRETT: En rett helt uten balanse, ingen friske eller syrlige elementer, bare fett og tungt, til den nette sum av 325 kroner.
Publisert: Publisert:

Totalkarakter: 2/6

iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Prisnivå: Lunsj/småretter: 99 - 225 kroner

Hovedretter: 255 - 325 kroner

Desserter: 95 - 110 kroner

GAMLAVÆRKET, St. Olavsgata 38, Sandnes.

**LES OGSÅ:

Les også

Nå blir det nye tider for Charles & De

Gamlaværket i Sandnes sentrum er med sine 21 år etter hvert for en veteran å regne. Dessverre ser det ut til at tidens tann har gnagd ivrig på restauranten i det teglverkinspirerte lokalet. Resultatet er et spisested som oser av likegyldighet.

Lokalet var om lag en tredel fullt da vi ankom. Den smilende servitøren overleverte to fettflekkete menyer, og forsvant igjen uten å spørre om vi ville ha noe å drikke. Heldigvis var en av hennes kolleger raskt på pletten, og snart var både prosecco, godt hjemmebakt brød og aioli på bordet, mens vi kikket på den temmelig korte menyen.

Etter klokken 17 serveres det fire hovedretter, fire desserter, ost og snacks, og de mindre sultne kan også velge fra lunsjmenyen. I tillegg kan restauranten friste med en dagens treretter med tilhørende vin- eller ølpakke.

Siden det tilsynelatende ikke fantes forretter på menyen, bestemte vi oss for å prøve treretteren.

\- Den er vi tom for, sa servitøren, og vi stusset litt over at hun ikke hadde orientert om dette ved ankomst. Hun foreslo at vi kunne få små versjoner av fiskesuppen fra lunsjmenyen eller torsken som forretter, og vi slo til på det.

**LES OGSÅ:

Les også

I et hjørne på Sølvberget står Beniamino og lager pizza i absolutt toppklasse

Lang ventetid

"Vinutvalget er variert og tilpasset menyen. Vi anbefaler gjerne våre favoritter (...)", står det i vinkartet. I virkeligheten fantes det én hvit og én rød på glass, og ingen større vilje/evne til å anbefale noe som passet til menyen.

Heldigvis gikk det an å få nok en hvitvin på glass denne kvelden, en helt kurant chablis, noe som passet greit nok til undertegnedes torskeforrett. Medspiseren, som valgte fiskesuppe, bestilte en White Dog fra Lervig.

Om lag 40 minutter tok det, slik at vin og øl hadde fått god tid til å nærme seg romtemperatur.

Drikkevarene kom på bordet etter få minutter, men det samme kunne dessverre ikke sies om maten. Om lag 40 minutter tok det, slik at vin og øl hadde fått god tid til å nærme seg romtemperatur.

Fiskesuppen besto av ganske mye suppe og en toppet spiseskje fisk og reker. Den smakte mye fløte, men lite sjømat. Torskeryggen var fin og flaket, og smakte helt greit. I menyen sto det at den servertes med aiolipoteter og brunet smør med soya og sitron. I virkeligheten lå fisken oppå et tilsynelatende vilkårlig utvalg grønnsaker, nærmere bestemt en blanding av kokte nypoteter, rødbeter, kålrot, brokkoli, cherrytomater, kapers, gulrot, paprika og karse. Som om det overhode ikke lå noen tanke bak. Sjyen smakte olje, ellers ingenting.

**LES OGSÅ:

Les også

Blir Jan-Erik fra Tango landets beste kokk?

Tørr fisk, gjennomstekt biff

Til hovedrettene fortsatte medspiseren med øl, mens undertegnede ville ha rødvin, hvor det som nevnt bare var én tilgjengelig på glass, Luighi Rigettis enkle Valpolicella Classico, ublu priset til fire ganger polpris.

...ublu priset til fire ganger polpris.

Medspiseren hadde bestilt posjert kveite, som ble servert med nøyaktig det samme tilbehøret som forrett-torsken, samt noen grønne asparges. Noe tørr fisk, og i det hele tatt en veldig kjedelig og likegyldig komponert rett.

HOVEDRETT: Feit og tungt, til den nette sum av 325 kroner.

Undertegnede hadde bestilt medium stekt entrecôte med urtesmør, vårens grønnsaker og stekte poteter.

En rett helt uten balanse, ingen friske eller syrlige elementer, bare fett og tungt, til den nette sum av 325 kroner.

Dette viste seg å være en overlesset, lite tiltalende rett med godt stekt entrecôte, enda bedre stekte, tørre, smakløse poteter, kjedelig urtesmør, aromasopp, grønne bønner, samt noe som så ut som og smakte som tjukk brun saus, men som ifølge servitøren skulle forestille løkkompott. En rett helt uten balanse, ingen friske eller syrlige elementer, bare fett og tungt, til den nette sum av 325 kroner.

Dessertene var i denne sammenhengen en opptur, selv om de også hadde litt å gå på. Medspiseren valgte Snickers-dessert, noe som viste seg å være en kompakt sjokolademousse med peanøtter og litt seig is. Undertegnede prøvde seg på panna cotta. Denne hadde skilt seg litt, men smakte helt greit, og ble hevet noen hakk av frisk ananansgranité.

To ganger tre retter, aperitiff, to glass vin og to øl kom på 1679 kroner. For denne prisen kan du spise og drikke mye bedre mange andre steder.

FLERE ANMELDELSER:

**Bølgen & Moi:

Les også

God valuta for pengene

La Piazza:

Les også

Trist og smakløst

Re-Naa:

Les også

Byens beste restaurant akkurat nå

Egget:

Les også

Byens beste deal?

City Bistro:

Les også

Veldig god mat til hyggelige priser

XO Bar & Restaurant:

Les også

Grei nok burger, herlig komle

**Sabi Sushi Sandnes:

Les også

God sushi, trist lokale

Allegro:

Les også

Bravissimo! Velkommen tilbake

Kitchen & Table:

Les også

- Meget god valuta for pengene

Bevaremegvel:

Les også

Hva mer kan man ønske seg?

Charlottenlund:

Les også

Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

Charles & De:

Publisert: