«Vegetarbloggens» student-tips : – Når du vil at mest mulig penger skal gå til Folken, og ikke på mat

Tirsdag var det grønt fokus på Universitetet i Stavanger. Vegetarblogger Mari Hult ville knuse vegetarmytene og inspirere studentene til å spise grønnere.

Mari Hult driver bloggen «Vegetarbloggen» og har gitt ut flere bøker. Se fem av hennes beste student-tips nederst i saken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Når du er vegetarianer og møter noen som ikke er det, oppfører de seg fort som ernæringseksperter, sier Mari Hult.

Tirsdag ble «Grønn dag» arrangert på Universitetet i Stavanger (UiS) for å skape bevissthet og engasjement for grønn campusutvikling og å få ned eget klimaavtrykk.

Les også

Slik inspirerer Rachel flere til å velge vegansk mat

Ett av arrangementene på tapetet var Vegetarbloggen’s Mari Hult som kom med sine mest studentvennlige tips til veganmiddager. De viktigste stikkordene var «billig» og «enkelt».

Hun hadde flere råd til hvordan du kunne lage vegetarmaten proteinrik, at den skulle smake godt, og for at folk skal bli mette når de kommer på middagsbesøk.

– Vegetarmat inneholder ofte mindre kalorier per gram, så du må lage store porsjoner for å bli mett. Hvis folk ikke blir mette, får de lavt blodsukker, blir sure, og da blir det dårlig stemning. Det er det ingen som ønsker når man inviterer folk hjem på middag, sier Hult.

Les også

Her kan du teste ut Tiktok-mat i Stavanger og Sandnes

Les også

Kjøttfrie kjendiser: Dette er byens beste take away-retter

Hun viser videre til at hun ofte hører fra kjøttspisere at det ikke finnes proteiner i vegetarmat:

– Det er mye protein i linser, bønner, kikerter, frø, mange typer gryn, bokhvete og quinoa. Du må bare vite hvor du skal lete. Til en diskusjon kan du si at det er mer protein i brokkoli per kalori enn i kjøtt. Men du må spise ganske mye brokkoli da, ler hun.

Se hva studentene syns:

Fattig student?

Det var ikke bare myteknusing Hult hadde på planen. Et lynkurs for studenter innebar selvsagt noen av hennes råd for å handle billigst mulig. Selv handler Hult mye på Meny, men råder ikke studentene til å gjøre det samme:

– Internasjonale matbutikker og grønnsakhandlere har andre avtaler på frukt og grønt enn de norske dagligvarebutikkene, og der vil det være billigere, sier hun.

Fem av Hults råd til å spare penger på mat:

  • Rydd kjøkkenet. Det gir både orden og oversikt over hva du har allerede.
  • Oppbevar råvarene riktig, slik at de holder lenger.
  • Ikke vær redd for billigmerkene. Det er akkurat de samme grønnsakene som plantes i de samme åkrene, men de ser litt annerledes ut.
  • Bruk utgått-hylla for alt den er verdt. Der finnes fullt spiselig mat til nedsatt pris.
  • Sjekk kiloprisen.

– Dette er mine beste tips for når du vil at mest mulig penger skal gå til Folken, og ikke på mat, sier Mari Hult, og legger til:

– Det gjorde nemlig jeg da jeg var student.

Publisert: