André og Truls diskuterte bar-ideen for tre år siden. Nå nærmer det seg åpning.

– Vi valgte ikke det letteste lokalet.

André Kvilhaug og Truls Thomsen åpner baren Pjolter & Punsj i Bakkegata 16. mai.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ventetiden har vært svært lang for Truls Thomsen og André Kvilhaug.

Over en middag på Tango for tre år siden, begynte de to å diskutere mulighetene for å åpne noe sammen.

Den 16. mai kan duoen endelig åpne dørene til «Pjolter & Punsj».

– Jeg er spent på åpningen, men jeg har ikke hatt tid til å tenke så mye foreløpig, sier Thomsen.

For duoen har ikke vært arbeidsledige i det siste...

Følg Byas.no på Facebook!

Baren begynner å ta form.  – Nå er det kun småting som gjenstår, sier Thomsen.

Flere utfordringer

Utfordringene har stått i kø for bareierne i Bakkegata.

Den første søknaden sendte Thomsen og Kvilhaug til Stavanger kommune i februar 2015.

Det endte opp med en krangel som varte i halvannet år.

I september i fjor fikk duoen endelig grønt lys, men lokalet var langt fra klart.

– Vi har møtte på nye utfordringer hele veien. Gulvet måtte vi rette ut flere ganger, ventilasjonen er ny, det elektriske anlegget...

– Kunne dere åpnet tidligere?

– Datoen har blitt litt forskjøvet, men vi kunne nok åpnet tidligere dersom vi hadde vært mer effektive, sier Thomsen.

– Det blir sykt spennende å åpne dørene. Dette er en prosess som har pågått i tre år, vi valgte ikke det letteste lokalet, humrer Kvilhaug.

Slik så baren ut innvendig i september. Tidligere holdt baren MaMi til i disse lokalene.

Gammelt og nytt

Konseptet blir cocktails og drinker.

Noen gamle og tradisjonelle, som pjolteren og svensk punsj, derav navnet på baren.

– Før var dette to av de mest populære drinkene, men i dag er de nesten glemt. Disse ønsker vi å ta tilbake og tilpasse dagens smaker, sier Thomsen.

Også nytt og moderne får innpass hos gjengen i Bakkegata.

Ukas punsj, sesongvariasjoner, og andre fornyelser skal stå på menyen.

Thomsen kommer fra jobben som barsjef ved Newsman og Arkivet og blir barsjef ved Pjolter & Punsj. Kvilhaug går inn som daglig leder og bartender. Han kommer fra jobben som daglig leder ved Bar Bache.

Spesialtilbud

Trolig har duoen investert millionen i å få cocktailbaren på beina. Hva sluttsummen blir, er uvisst.

– Det ærlige svaret er at vi ikke vet det selv. Det er vel aldri noen som har åpnet bar på budsjett, men det er klart at dette ble enda tøffere økonomisk enn vi forventet på forhånd, sier Kvilhaug.

Sammen med venner, familie og leverandører ble det en lukket åpningsfest denne helga.

16. mai åpnes baren for alle andre som er tørste og nysgjerrige.

– Det er et spesialtilbud. Vi er fra Stavanger og Sandnes, og ønsker å lansere noe helt unikt og nytt i byen vi elsker, sier Kvilhaug.

MER FRA BYAS:

Nå har Inge Anda åpnet ny kafé i Østervåg

Stjernekokken starter nytt konsept med Alex Sushi i Stavanger

Kjell (28) legger ut om privatliv og Tinder-erfaringer fra scenen - og han elsker det!

Ny vikingtid for øl-nerder: Gulating Pub åpner snart

Publisert: