Mathallen Stavanger er åpnet: - En annen type mathall enn i andre norske byer

Torsdag åpnet (endelig) Mathallen Stavanger.

ENDELIG! Torsdag 3. september kunne endelig Mathallen åpne dørene for folket. Og folket kom.
Publisert: Publisert:
Les også

Oversikt over hvilke produsenter du finner i Mathallen får du her.

iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

\- Mat er den beste måten å knytte folk sammen på. Det er veldig vanskelig å si nei til noen som står der og tilbyr deg varme kanelboller, sa en tydelig rørt daglig leder Whitney Love i sin åpningstale.

**LES OGSÅ:

Les også

Ølbaren ØST slo Mathallen - på målstreken

Det var ikke fritt for at hun måtte tørke en og annen tåre etter å ha jobber på spreng for å bli klar til åpning.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Her får folk oppleve hvor mye fantastisk mat som produseres i vårt distrikt, sier amerikaneren Love, som ble overtalt av Mathallens initiativtaker Nils-Henrik Stokke til å ta jobben.

\- Dette er en annen type mathall enn det du finner i andre norske byer. Vi ønsket oss en torg-følelse, og vi skal aldri selge importerte grønnsaker, bare gode, lokale råvarer, blant annet mye som ikke er tilgjengelig i butikkene, sier Stokke.

GRØNT: Mona Elisabeth Ceuppens og Bernadett Costea sjekker ut grønnsakene.

Ordføreren: - Bruk Mathallen!

Mathallen Stavanger holder til i Ryfylkegata 13 i det som en gang var en hermetikkfabrikk. På de 370 kvadratmeterne finner man 25 stander med alt fra supersunne grønnsaker til fristende sjokolade. Har du spist på noen av byens bedre restauranter i løpet av de siste årene, har du ganske sikkert blitt servert kvalitetsgrønnsaker fra Brimse.

**LES OGSÅ:

Les også

Nytt barkonsept satser midt på Torget

POP ÅPNING: Svært mange hadde funnet veien til Mathallen og Ryfylkegata 13 torsdag.

Kanskje har du lurt på om det bare er restauranter som får tak i disse godsakene, og fram til nå har svaret vært ja. Men fra og med torsdag er det bare å stikke innom utsalget i østre bydel. Det samme kan du gjøre om du trenger malt til ølbryggingen, konfekt, ramsløkpuré, god olivenolje, en hel skinke, tørrfisk eller hjemmelaget is. Listen kunne vært gjort adskillig mye lengre.

Ordfører Christine Sagen Helgø oppfordret innstendig folk til å bruke hallen flittig, gjerne hver dag:

\- Denne hallen er veldig viktig for matfylket Rogaland. Her får småskalaprodusenter et helt eget utsalg, og slipper å gå via de store aktørene.

**LES OGSÅ:

Les også

Disse 7 åpner snart i Stavanger

BRUK HALLEN: Det var oppfordringen fra ordfører Christine Sagen Helgø. Whitney Love og Nils-Henrik Stokke er selvfølgelig enige.

- Matbyen Stavanger har ventet i mange år

Matentusiast og kokebokforfatter Arve Serigstad var selvsagt på plass under åpningen.

\- Denne hallen betyr mye for byen. Her finner vi vitalitet og satsning i en tid hvor vi trenger nye impulser, sier Serigstad.

- Matbyen Stavanger har ventet på dette i mange år. Jeg tenker tilbake til min tid i Gladmat, hvor standardspørsmålet fra mange var: Hvor får vi tak i dette resten av året? Her er noe av svaret, sier tidligere Gladmat-sjef Sigve Skretting.

BRYGGERUTSTYR: Leif Solheim og barnebarnet Samuel ser på bryggerutstyr.

Også den nåværende sjefen, Mona Vervik, er glad og fornøyd med at byen omsider har fått sin Mathall.

\- Dette er strålende, over all forventing. Vi heier veldig på Mathallen. Gladmat har samarbeidet med Whitney Love lenge, og det skal vi fortsette med, sier Vervik.

Mathallen holder åpent mandag - fredag kl 10.00 - 19.00 og lørdag kl 10.00 - 17.00.

**LES OGSÅ:

Publisert: