Denne UiA-studenten tar ekstra godt vare på medstudentene: Det sikret ham "kompisprisen"

I en travel studiehverdag tar Ragnar Glendrange (24) seg ekstra god tid til sine medstudenter. Det gjorde at han ble tildelt «kompisprisen» av Universitetet i Agder.

24 år gamle Ragnar Glendrange ble tildelt «kompisprisen» for sitt store engasjement i linjeforeninga for lektorstudentene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Motivasjonen min er at andre skal ha det bra, sier lektorstudent Ragnar Glendrange (24) smilende.

Onsdag åpnet Universitetet i Agder verdensdagen for psykisk helse ved å gi ut «kompisprisen» til årets rauseste student. Årets tema er «å være raus» mot medmennesker for å bidra til god psykisk helse blant studentene.

Her får Glendrange tildelt prisen for årets rauseste student av Eli Stålesen, leder i SiA Helse ved UiA. Prisen er et ekte kunstverk laget av Bjørg Thorhallsdottir.

Arrangementet er i samarbeid med Studentskipnaden i Agder (SiA), Studentorganisasjonen i Agder (STA) og linjeforeningene til sykepleie- og sosionomstudentene.

Gir det lille ekstra

Dette er tredje året på rad SiA Helse deler ut utmerkelsen «kompisprisen» til en student som gjør det lille ekstra for sine medstudenter i en travel studiehverdag.

Ifølge Eli Stålensen, psykoterapeut og leder i SiA Helse, ble Ragnar Glendrange tildelt prisen i år for sitt store engasjement i linjeforeninga for lektorstudentene.

– Han har vært en sentral person i linjeforeninga, der han har vært med å sørge for at alle opplever inkludering. Ragnar er god til å se folk, oppretter arrangementer for å samle alle og utmerker seg som en person som ønsker at alle skal føle på en god studietid, forklarer Stålesen.

Glendrange er en ildsjel i linjeforeninga og er derfor opptatt av samhold i studietida. Han mener medelever bør anerkjenne hverandre mer i hverdagen for å skape bedre samhold og psykisk helse.

Glendrange innrømmer han aldri hadde sett for seg å stikke hjem med prisen i år, men påpeker at det betyr mye for ham å få anerkjennelse for jobben han gjør.

– Dette var veldig gøy og rørende, men også overraskende. Som leder i linjeforeninga er jeg opptatt av å snakke med folk og kjempe for saker vi bryr oss om, forteller han til KRSby.

– Hva kan vi gjøre for å bedre vår psykiske helse i en stressende studiehverdag?

– Det er lett å isolere seg i dag, derfor er sosialt samvær viktig. Det handler om å anerkjenne hverandre i hverdagen og det skal ikke mye til for å føle seg sett, sier han.

Flere studenter tok turen for å få med seg tildelingen av «kompisprisen» under verdensdagen for psykisk helse onsdag.

Èn av tre studenter er ensomme

Dagens arrangement skal være med på å skape mer åpenhet og gi større kunnskap om psykisk helse - spesielt i dag hvor èn av tre studenter føler på ensomhet og sliter med isolasjonsfølelse, ifølge en fersk undersøkelse.

Psykoterapeut og leder i SiA Helse, Eli Stålesen, mener «kompisprisen» er en viktig anerkjennelse blant studentene for å motivere flere til å bedre læringsmiljøet ved Universitetet og de andre institusjonene knyttet til SiA.

Eli Stålesen, psykoterapeut og leder i SiA Helse. - Denne dagen minner oss på at vi alle er viktige, sier hun i åpningstalen under onsdagens arrangement på UiA.

– Å være raus er å dele, gi komplimenter og inkludere. Denne dagen minner oss på at vi alle er viktige. Å gi ut en utmerkelse er motiverende og kan bidra til et bedre læringsmiljø, mener Eli Stålesen.

Hun mener SiA Helse har gode tilrettelagte helsetilbud, men at ansatte og forelesere ved UiA kan bidra enda mer i hverdagen til et bedre læringsmiljø og psykisk helse blant studentene.

– Foreleserne og ansatte kan være med å se studentene mer. For eksempel bør man kanskje tenke seg om før man deler studentene inn i selvvalgte grupper. Mange gruer seg også til å presentere foran et publikum. Faktisk er det mange som bestiller time hos oss akkurat på grunn av dette, fortsetter hun.

– Vi trenger en tredeling av oppgavene til å bedre studentenes psykiske helse. SiA Helse fortsetter med arbeidet de gjør, studentene kan bli flinkere til selvhjelp og UiA og de andre høyskolene i Agder kan legge mer tilrette en tilnærming som vil påvirke unge menneskers liv positivt, avslutter Stålesen smilende.

LES OGSÅ:

Publisert: