Derfor valgte Silje (20) og Julie (19) å studere i Kristiansand

Omkring 8500 spente studenter er klare for studiestart på UiA. Flere av dem helt ferske, og utenbys fra. Men hva er grunnen til at de har valgt Sørlandet som studiested?

For østlendingene Silje Ruud (t.v.) og Julie Skolem (t.h.) sto UiA som klart førstevalg. Begge er førstegangsstudenter og skal studere utviklingsstudier sammen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er ikke bare smeigevær, Palmesus og Kaptein Sabeltann som lokker ungdommene til Kristiansand.

For østlendingene Silje Ruud og Julie Skolem falt valget på Kristiansand som studiested på grunn av det sammensveisede miljøet ved Universitetet i Agder.

LES OGSÅ:

Les også

HER ER PROGRAMMET FOR FADDERUKA 2018

– Noen av de fineste opplevelsene jeg har hatt med kjæresten min er i denne byen da han studerte her. Jeg fikk et innblikk i hans studiehverdag og det virket så utrolig bra. Jeg har også hørt fra andre om det gode miljøet her, sier Julie Skolem til KRSby.

Av de rundt 8500 studentene som har fått studieplass ved Universitetet i Agder er flere utenbys fra.

Silje Ruud (t.v.) er fra Skien og klassevenninnen Julie Skolem (t.h.) er fra Asker. For jentene var det ingen tvil om at de ønsket å studere ved UiA på grunn av det gode studentmiljøet.

For Ruud sto valget mellom Oslo og Kristiansand, men 20-åringen ble lokket sørover av fornøyde venninner som allerede studerer ved UiA.

– Jeg har et par venninner som studerer her nå og de er veldig fornøyd med studentmiljøet. Valget falt på Kristiansand siden det er mye billigere å bo her sammenlignet med Oslo, og at jeg hadde venninner jeg kunne bo med, forteller Silje Ruud.

LES OGSÅ:

Les også

Søker UiA-studenter til å vise studentlivet uten filter

– Folk på gata er hyggelige

Selv om østlendingene er ferske tilflyttere, mener de begge at Kristiansand virker som et fint studiested. Etter bare noen dager på Sørlandet har de allerede fått et godt førsteinntrykk av byen.

– Det er så flerkulturelt her med mange ulike mennesker. Selv om det er første dag som ny student, er det mange fine inntrykk. Jeg ser fram til å få nye venner og komme inn i rutiner, sier Skolem.

Jentene har et godt førsteinntrykk av Kristiansand, og ser fram til å bli bedre kjent med byen utover semesteret.

Noe av det 20-åringen fra Skien synes er mest sjarmerende med byen er Kvadraturen og spesielt Markens gate.

– Det er så mange små, koselige gater. Så synes jeg folk virker hyggelige når du møter dem på gata. De smiler og sier «Hei» til deg. Det virker så bra her, smiler Silje.

Fokus på inkludering

Rund 8500 spente studenter møtte i dag opp til studiestart på UiA. Mange av dem som studenter for aller første gang. Og for at de skal få en best mulig start på studiene står fadderne klare for å gjøre de ferske studentene kjent med skolen og campus.

På fadderprogrammet til UiA står blant annet utekino, sjørøverfest, grilling og musikk.

Fadderne Isabella Hansen (t.v.) og Martine Øien (t.h.) understreker at ingen skal føle seg ensomme eller utelatt under fadderuka.

I faddergruppa til Isabella Hansen og Martine Øien er det i år ekstra fokus på alkoholfrie tilbud, og at ingen i gruppa faller utenfor.

– Vi har fokus på drikkepress. I vår faddergruppe har vi blitt enige om at to faddere skal alltid være edru hver kveld. Vi vil vise at det går greit å ikke drikke. Og så er det selvsagt fint at noen passer på i tilfelle det skjer noe. Det er alltid noen som kanskje får litt for mye innabords, forklarer Isabella Hansen.

Martine Øien (t.h.) gir en omvisning til fadderbarnet Marthine Haugland (t.v.) på Østsia.

De to fadderne ønsker å være gode forbilder, og sørge for at alle føler seg inkludert, og har noen de kan snakke med.

– Det er alltid noen som holder seg litt i bakgrunnen, så vil se litt ekstra etter dem, og sørge for at det ikke blir noe drikkepress. Man vet aldri hva en person går gjennom, avslutter Øien.

Fadder Isabella Hansen (t.h.) forklarer fadderbarnet Silje Ruud (t.v.) hvordan studiehverdagen på UiA foregår.

KRSby har den siste tiden hatt fokus på hvordan unge føler seg ensomme i dag. Les mer her:

Publisert: