Twerke-kurs spres på Facebook: – Det er ekstremt mange folk

I fjor ble kurset fullbooket på rekordtid. Nå går årets arrangement sin seiersgang på Facebook.

Tone Gåsbakk jobber til vanlig som assisterende senterleder i Oslo. Hun er også danseinstruktør og har twerket i fire år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– He he, oppslutningen er helt enorm, sier sportslig leder ved SiS Sportssenter, Sandra Rahmouni og ler.

Fjorårets twerkekurs ble heftig diskutert før det i det hele tatt ble satt opp på timeplanen.

Mottakelsen var derimot upåklagelig og billettene forsvant på rekordtid. Nå er det duket for runde to.

– Enorm pågang

I skrivende stund har 603 trykket «skal» på arrangementet 21. september, nærmere 1500 personer er interessert.

– Det er ekstremt mange folk, men det er nok en god blanding av både seriøse og useriøse påmeldinger dette her, sier Rahmouni og humrer.

Kurset har derimot bare 40 plasser og er allerede utsolgt.

Løsningen ble derfor å sette opp et nytt kurs allerede dagen etter, søndag 22. september.

– Det har vært en enorm pågang, jeg har også fått telefoner av utesteder som ønsker å sette opp et twerkearrangement som afterparty, sier kursholder og Norges twerkedronning, Tone Gåsbakk.

Hun lærte seg dansestilen i København i 2015 og tok den med hjem til Norge. Hun forteller at hun har blitt møtt med stor skepsis og mye fordommer.

LES OGSÅ:

– Vi har derimot lagt bak oss tiden hvor jenter skal se slik ut, og guttene skal se slik ut. Nå handler det om kroppspositivitet, det å være komfortabel med seg selv og ha en kropp som fungerer til det du vil, sier Gåsbakk.

Dansestil

Derfor har også twerkingen fått en boost. Det handler om å være komfortabel, selvsikker og ha riktig utstråling. Samtidig byr dansen på mye bruk av kjernemusklatur, forteller Gåsbakk.

Dette fikk også ledelsen på sportssenteret høre etter fjorårets time. Publikum ville ha det tilbake, derfor er også ledelsen ved sportssenteret klokkeklare på hvordan de ser på twerk.

– Dette er en dansestil på lik linje som hiphop, jazz og swing. Så lenge det har noe med trening å gjøre, og det er positivt for medlemmene våre, så hiver vi oss med, sier Rahmouni i SiS.

Publisert: