Dette laget er det eneste i Norge som driver med synkront kunstløp

Da Stavanger Pearls startet med synkront kunstløp i 2012, hadde de fem medlemmer. Nå er de 20!

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Synkronlaget Stavanger Pearls ble opprettet i 2012, og det har blitt mer og mer populært. At jentene på laget elsker det, er det ingen tvil om.

– Det er verdens kjekkeste idrett, sier Andrea Hagen Øye (18), som har drevet med kunstløp siden hun var fire år gammel.

Hun er en av de eldste på laget, hvor aldersgruppen strekker seg fra 13 til 20 år.

De fleste av jentene har drevet med individuelt kunstløp tidligere, så grunnleggende skøyteferdigheter har de. Noen trener både på synkronlaget og driver med individuelt kunstløp, mens noen bare gjør en av delene.

Følg Byas.no på Facebook!

– Kjekkere med synkro

Det er flere forskjeller mellom å være på et lag og det å være alene.

– Det er alltid noen rundt deg. Vi vinner sammen og taper sammen, man er aldri alene, sier Hagen Øye.

Søstrene Marie Haas (20) og Lena Haas (18) nikker enig. De har også drevet med kunstløp siden de var fire år gamle, og er ikke lei enda.

– Jeg synes det er kjekkere med synkro, sier Lena Haas.

Den eldste Haas-søsteren er glad for at det er mindre fokus på enkeltprestasjoner, men heller på gruppen som helhet.

Både Marie Haas og Andrea Hagen Øye satser fortsatt på individuelt kunstløp, men Lena Haas har gitt seg. De har derfor kjent godt på det man må ofre for å drive med en idrett på fulltid.

– Når du har holdt på så lenge, tenker du ikke så mye over det, sier Marie Haas.

 Hele laget består av:Andrea Hagen Øye, Lena Haas, Marie Haas, Idunn Steinkopf, Jenni Susanne Skaara, Nora Salvesen, Maria Aakre, Maria Bjørkli, Marianne Dretvik, Amalie Finnestad, Iona Ritchie, Sarah Rask Helø, Therese Jensen, Michelle Bru, Erle Stensland, Sanna Hagen Slettebø, Elina Potolkova, Tonja Kolomeitseva, Christina Jensen og Mia Caroline Risa Gomez. Treneren heter Sara Pearl.

– Konkurrerer mot oss selv

Laget, som i oppstarten kunne telle rundt fem medlemmer, er nå fulltallig, og denne helgen reiser 20 jenter til Skottland for å konkurrere mot cirka tolv andre lag. Det er første gang de reiser med fullt lag, altså 16 deltakere, og fire reserver.

Synkront kunstløp er kanskje ikke veldig kjent i Norge, men i Sverige, Finland og Russland er sporten veldig stor.

I starten jublet jentene dersom de fikk tosifret poengsum, men i helgens konkurranse, TROPHY D’ECOSSE 2018, avholdt i Skottland, har de faktisk mulighet til å få medalje. Det prøver de å ikke tenke så mye på.

– Det er klart at det hadde vært kjekt med en god plassering, men vi konkurrerer mest mot oss selv. Vi vil slå vår personlige rekord, sier Lena Haas.

Publisert: