Restauranten «ingen» har hørt om topper takeaway-liste

– Morsomt å konkurrere med de store navnene i Stavanger, sier daglig leder. Men hun forteller at bak topplasseringen ligger hardt arbeid og sene kvelder.

Rumenske Alina Burciu beskriver det å starte opp som tøft.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Foodoras liste over de mest populære restaurantene i Stavanger, dukker det opp mange kjente navn. Hekkan burger, McDonald’s, Los Tacos og Burger King...

Og så et navn du sannsynligvis ikke kjenner like godt: Arctic Restaurant.

– Vi visste allerede at vi lå på topp, sier daglig leder Alina Burciu.

– Det har vært veldig morsomt å konkurrere med det som liksom er de store navnene fra Stavanger.

Den seneste leveringen Alina selv har gjort var klokken to om natten.

Kan ikke klage på pandemien

Til tross for at spisestedet topper Foodoras lister, er det ingen Foodora-bud som henter mat fra kjøkkenet og leverer til de tusen hjem.

– Vi leverer selv, med fem biler.

– Og de har det ofte travelt, legger hun til.

Det hele begynte for tre år siden. Da kjøpte Burciu et lite spisested i Lagårdsveien kalt Arctic Restaurant. Regnskapet gikk i minus, og alle hun spurte syntes kjøpet hørtes ut som en utrolig dårlig idé.

Allerede fra starten måtte restauranten fokusere på hjemlevering. Plasseringen i Lagårdsveien var ikke så sentralt at folk naturlig strømmet til.

– I starten sa alle bankene nei når vi ba om lån til å kjøpe biler, så de måtte bruke privatbiler. Nå er heldigvis alle firmabiler, sier Burciu.

Les også

Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor

Ifølge Burciu kan det bli utrolig travelt til tider, og anslår at gjennomsnittet ligger på mellom 100 og 150 bestillinger hver dag.

– Den travleste dagen i det siste var 1. januar. Da var det bestillinger fra morgen til nattetid, forteller hun.

Slike travle dager lønner seg, og omsetningen på årets første åpningsdag var på rett under 100.000 kroner ifølge daglig leder Burciu.

Pingvinlogoen var et bevisst markedsføringsstunt fra Arctic-gjengen. For hvor mange pingviner finner du egentlig på Arktis?

Vil utvide: Satser i Sandnes først

– Kanskje vi til og med kan utvide til Romania, ler Burciu.

Det skal ikke stå på ambisjonene til Burciu, men i første omgang er blikket rettet mot Sandnes i 2022. De har lenge lett etter et passende lokale som passer den tredje spisestedet under merkevaren Arctic Restaurant.

– Vi driver også og tenker på å kanskje åpne på Randaberg, men Sandnes er 100 prosent, sier hun.

Silja Helgeland Iversen er allerede blitt stamkunde ved det nyåpnede Hundvåg-lokalet.

Ettersom Stavanger-lokalet er ganske lite, sier Burciu at det i hovedsak fortsatt vil være et kjøkken som fokuserer på hjemmelevering.

– Men her på Hundvåg og i Sandnes vil vi satse på at å ha lokaler folk vil sitte og spise i, sier hun.

Ett av grepene hun har planlagt er alkoholservering og livemusikk.

– Vi har allerede en rumensk musiker som skal komme til Hundvåg og spille med jevne mellomrom når ting åpner litt mer opp igjen, forteller Burciu.

Publisert: