Bardello utvider: Åpner «tiki»-konsept i nabolokalet

Baren åpnet under pandemien og har overlevd til tross for strenge restriksjoner og lite plass. Nå utvider Bardello med et helt annet konsept i nabolokalet.

I lokalet like ved Armadillo i forlengelsen av Fargegata, åpnet Bardello i fjor høst. Nå utvider eierne med et helt nytt konsept ved siden av.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi strevde med plass under koronapandemien, med restriksjonene og krav om avstand, og tenkte at vi trenger noe større, sier eier Irene Håland.

Hun eier Bardello sammen med ektemannen Arve Håland. Baren, som åpnet i Øvre Holmegate september i fjor, byr på klassiske drinker og cocktails.

Den gangen sa Morten Sunde, tidligere bartender på Bardello til Byas at «tiki er en kjekk sjanger, men det blir det ikke mye av her».

Les også

Snart åpner Bardello like ved Fargegata

Nå blir det likevel tiki-konsept like ved Fargegata:

– Baren skal hete Aloha, og blir et litt annerledes konsept enn Bardello, med tiki-bar og en mer tropisk «vibe», sier Håland.

Arve og Irene Håland er eiere av Bardello, og snart Aloha, i Øvre Holmegate.

Tiki, tiki, tiki

Og det skal bli «klassisk tiki»:

– Vi har faktisk kjøpt ordentlige tiki-statuer fra USA, og kommer til å servere klassiske tiki-drinks, og innredningen blir tiki, sier hun og legger til:

– Bardello er mer cocktails, drinker og show.

Slik ser det ut ved Bardello i dag. Snart åpner eierne en tikibar i lokalet ved siden av.

Aloha skal åpne i nabolokalet som tidligere huset fotogalleriet Ellingsen von Krogh.

– Og når åpner denne baren?

– Planen er midten av november, så det er ganske nært forestående, sier Håland.

Les også

Stavangers hemmelige skybar

Les også

Ny bar og kafé letter på sløret: Platesalg, livemusikk, cocktailbar og uteservering

Åpnet i pandemi

Ideen om å utvide konseptet startet altså med at de trengte mer plass for kundene som måtte holde en meters avstand til hverandre på grunn av koronapandemien.

– Selv om restriksjonene nå er over, og vi ikke er like avhengig av større plass lenger, ville vi åpne dette nye konseptet, sier hun.

Les også

Barlokalet har stått tomt i tre år, men nå skjer det noe

Les også

Sager seg inn i nabolokalet for å starte ny bar

– Hvordan har det egentlig gått å åpne og drive en helt ny bar under koronapandemien?

– Restriksjonene var veldig tøffe, så det var noe vi virkelig hadde utfordringer med. Men det har likevel gått bra, og vi har inntrykk av at folk fikk opplevd oss og at de som har vært på Bardello har elsket oss, sier hun.

Publisert: