Over 125.000 har lest kommentaren til Malin Rebekka (24) fra Madla

Etter flere artikler og uttalelser om seksuell trakassering i media, fikk Malin Rebekka Bakken endelig nok.

Malin Rebekka Bakken fra Madla håper at arbeidsplasser kan inkludere seksuell trakassering og overgrep i HMS-reglementet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Da Malin Rebekka Bakken (24) fra Madla leste Arne Berggrens kronikk på nrk.no, fikk hun nok. Hun fikk ut frustrasjonen i en replikk som hun sendte avgårde til NRK Ytring.

I skrivende stund er det 127.000 unike brukere som har lest den, ifølge NRK sine trafikktall.

– Det boblet over. Det er flere ganger jeg har lest artikler og hørt uttalelser i media, og jeg har blitt så sint. Denne gangen sa samboeren min at jeg burde skrive det ned og få det ut.

Hun har fått mange ulike reaksjoner på innlegget.

– Det har vært mye positivt. Mange kvinner har kontaktet meg og det har vært veldig hyggelig.

Følg Byas.no på Facebook!

Mottok trusler

Men det er ikke alt.

– Jeg har mottatt en trussel av grov seksuell karakter. Vedkommende sa også at han vet at jeg har barn, og at han skal oppsøke meg der jeg studerer, sier hun.

Bakken anmeldte mannen i går kveld. Personen som kontaktet henne er kjent fra VGTV-serien Nettkrigerne, og har tidligere sittet fengslet for drapstrusler. Madla-jenta følte seg utrygg etter henvendelsen.

– Han fortjener enhver anmeldelse han får.

#MeToo

Kommentaren Malin svarte på, var skrevet i forbindelse med kampanjen #MeToo, en emneknagg som ble startet av skuespiller Alyssa Milano. Hun oppfordret alle som har opplevd seksuelle overgrep eller trakassering til å sette #metoo som status i sosiale medier.

#MeToo har ført til at en rekke kvinner og menn har stått frem med sine opplevelser med seksuell trakassering, og senest på torsdag signerte over 400 kvinnelige skuespillere et opprop (krever Aftenbladet-abonnement) mot nettopp det.

 I skrivende stund er det 127.000 unike brukere som har lest kronikken til Malin Rebekka.

– Hvorfor er #MeToo-kampanjen viktig?

– Det er et godt spørsmål. Det har nok vært en holdning og en kultur i samfunnet vårt som vi er veldig lei av.

– Det har gått for langt når en mann med en rekke seksuelle trakasseringssaker bak seg får bli president.

Hun viser til saken hvor de tre mennene som voldtok Andrea Voll Voldum i Hemsedal i 2014 fikk gå fri, selv etter at flere dommere trodde mennene var skyldige.

– Det er akkurat som at det er noen som lurer på hvorfor ikke kvinner har sagt fra før. Problemet er at mange har sagt fra gang på gang uten å bli hørt.

– Kvinner blir sjelden trodd før det er 30–40 personer som går sammen og forteller. Det er vi lei av. Vi tror på hverandre.

– Ikke noe å spøke med

Det er flere som gjør narr av kampanjen, og som mener #MeToo-kampanjen er en overreaksjon.

– Det er ikke greit, og kampanjen er så absolutt ikke «morsom».

I etterkant av kronikken har Bakken fått tittelen «mannehater». Det blir helt feil, sier hun.

– Jeg tror absolutt ikke at gutter og menn ikke også opplever overgrep eller trakassering, og det skal selvsagt behandles med samme alvor som når det skjer med kvinner. Det viktigste for meg er at terskelen blir lavere for å si fra, uavhengig av kjønn. Og at de blir tatt på alvor når de sier i fra.

MER FRA BYAS:

Publisert: