Nok en studie bekrefter sammenheng mellom trening og psykisk helse

Deltakerne fikk bedre konsentrasjon etter kun 20 minutter med trening.

Trening, som for eksempel ved hjelp av kettle bells, er ikke bare bra for kroppen - men også for hodet.
  • Line Pevik
    Journalist Trd.by
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I en amerikansk studie deltok 37 kvinner som slet med angst, og 33 kvinner som ikke slet med angst. Kvinnene var i slutten av tenårene og begynnelsen av tjueårene, skriver trdby, og viser til en sak fra forskning.no.

Deltakerne ble bedt om å ta en konsentrasjonstest før og etter en løpetur med moderat intensitet i 20 minutter på tredemølla. Til sammenligning skulle deltakerne i neste økt ikke gjøre noe som helst i de 20 minuttene mellom testene.

Bra både med og uten angst

Etter løpeøkta presterte begge grupper, både de med og uten angst, bedre på testen. Når gruppene satt stille, var det ingen forbedring av testresultatene.

Denne studien føyer seg inn i rekken som bekrefter positiv effekt av trening for psykisk helse, det være seg depresjon eller angst.

I 2020 samarbeidet NTNU og organisasjonen Kondis om et prosjekt som handlet om sammenhengen mellom trening og psykisk helse gjennom koronapandemien.

– Vi så at de som sa de trente mindre i koronafasen, hadde et høyere nivå av angst og depresjon, sa psykolog Audun Havnen til forskning.no.

Litt mer aktivitet kan gjøre mye

Litt mer aktivitet - som litt flere skritt om dagen - kan gi stor helsegevinst. I en norsk studie har forskere nemlig funnet en stor gevinst for helsa vår: Halvert risiko for tidlig død.

Publisert: