Jens (27) bor på Bali og lever ut surfedrømmen

– Jeg måtte komme meg ut av komfortsonen, sier Flekkerøy-gutten.

Jens bor og jobber på Bali. Alle foto: Jan Egil Reime
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Imens vinteren står på for fullt, har vi beveget oss til den solfylte byen Canggu som ligger på øya Bali i Indonesia. Her møter vi Jens Fredrik Pedersen, en ekte sørlending i utlendighet.

Ut av komfortsonen

Bare for noen få år siden befant Jens seg hjemme i Kristiansand. Han arbeidet som tømrer og hadde det såkalte ”A4-livet” tett på seg.

Les også

Backpacker-Eirin sine beste reisetips

Les også

_**Vilde (20) backpacker alene i Asia: – Jeg er litt nervøs**_

Fra Flekkerøy til Bali, en smule forskjell kanskje.

– Jeg var god i jobben min, og jeg tenkte at siden jeg ikke er så glad i skole må jeg oppnå suksess på en annen måte. Jeg søkte de materialistiske tingene og kjøpte meg leilighet og bil. Livet var veldig komfortabelt og godt. Jeg omgikk de samme menneskene og hadde et typisk hverdagslig liv. Men så kom jeg til et punkt hvor jeg forsto at det ikke var dette jeg ville. Jeg måtte komme meg ut av komfortsonen.

Jens reiste til Bali for å gå på KRIKs bibelskole og et halvt år senere forsto han at livet på den eksotiske øya fristet mer enn livet hjemme i Norge. I dag bor han fast på Bali og jobber for nettopp KRIK. Hverdagen til Jens består av å koordinere, planlegge og sørge for at bibelskoleelevene har det bra.

Les også

-Ja, det er verdt å slutte å snuse

Hus fikses lettere enn mennesker

– Jeg jobber med mennesker, noe som er både utfordrende og gøy. Jeg liker å se at mennesker blir utfordret og kommer seg ut av komfortsonen. Forskjellen med å jobbe som tømrer kontra det jeg gjør nå er at hus er enkelt å fikse. Mennesker derimot er ikke fullt så enkelt. Der er relasjonsbygging nøkkelen. Det handler om forståelse, aksept og god kommunikasjon.

Jens underviser også elevene i surfing og tilbringer derfor mye av tiden sin i bølgene.

– Jeg digger å surfe. Det er min store lidenskap. På fridagene mine surfer jeg gjerne flere ganger om dagen. Det er både sosialt og gøy, samtidig som en kan ha stunder hvor man får være helt alene.

Til daglig jobber Jens på bibelskole.
Les også

Rina (25) har reist til L.A. for å teste ut modelldrømmen

Les også

_**Eventyrlysten sørlending på Svalbard**_

«Du skulle vært her i går»

Det er en evig jakt etter de beste bølgene og et kjent surfefenomen er ”du skulle vært her i går… da var det mye bedre bølger”.

– Surfing er mye mer enn bare å surfe bølga. Du må lære deg å lese bølgene, sjøen og vinden. Egentlig handler surfing like mye om spenninga for å finne bra surf.

Nå skal det sies at Bali er en av verdens mest attraktive surfeøyer, så bølger finner du alltid.

– Det som er gøy med surfing at du trenger ikke være god for å ha det gøy. Likevel kan du alltid bli bedre.

Til tross for mange gode surfespots er det alltid en kamp om bølgene.

– Det gjelder å bli kjent med de lokale surferne. Jeg har opplevd å bli kjeftet på og få stygge blikk. Det er viktig å ikke tro at man kan gjøre som man vil selv om man er hvit.

– Du trenger ikke være god for å ha det gøy.

Fra en øy til en annen

Jens har vokst opp på Flekkerøy med havet som nærmeste nabo. Det er derfor ingen sjokk at han har endt opp på Bali.

– Flekkerøy og Bali har mange fellestrekk. De lokale på begge steder er veldig patriotiske og stolte av øya de bor på. Begge øyene har en egen kultur hvor folk gjør som de vil til en hver tid. Også har man jo havet som nærmeste nabo, noe som er viktig for meg.

Les også

Reiser Norge rundt uten en krone

Les også

Ragnhild (17) reiser verden rundt på seilskip

Litt annerledes hverdag på Bali enn i Kristiansand!

Surfespots, mennesker og jobb

– Det er mange grunner til at jeg liker meg så godt på Bali, men de gode surfespotsa, menneskene jeg er omringet av og jobben min er kanskje det som holder meg her.

Bali er et svært populært reisemål i disse dager. Her er Jens sine beste tips:

- – Bali er mye mer enn partybyen Kuta. Kom deg vekk fra byen og utforsk de små tettstedene. Dra for eksempel til Uluwatu-området som ligger på sør-spissen av Bali. Her er det uendelig med surfespots og du får alltid en bra bølge. Det er også digge strender her om du bare vil ta det rolig.

- – Ikke vær redd for å spise på de små lokale sjappene. Du kan få en digg middag til seks kroner. Du blir ikke mer matforgiftet på disse stedene sammenliknet med de fine restaurantene. . Prøv de lokale rettene nasi goreng, mie goreng og sate ayam.

- – Lei scooter og ikke vær redd for å hive deg ut i trafikken. Du kommer deg enklere rundt når du kjører på egenhånd og du kan finne skjulte perler på veien.

- – Ta turen innom urbane Canggu. Her er det bølger for alle, mange fancy cafeer og uendelig med yogasentre. For meg blir det litt for urbant da jeg verken er interessert i å instagramme lunsjen min eller drive med yoga.

Publisert: