Nå kan du teste ut denne restaurant-trenden i Stavanger

Har du hørt om dark dining?

DARK DINING: Å spise i blinde, enten i mørkt lokale eller med bind foran øynene, skal nå testes ut på Hall Toll.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

På torsdag kan du spise fireretters-middag på Hall Toll- med bind for øynene. Hall Toll blir dermed den første restauranten i Stavanger til å teste ut såkalt dark dining.

Gjestene vil få bind foran øynene før serveringen begynner. Deretter vil de bli servert et fire-retters måltid med vin, uten at de vet hva de egentlig spiser, forklarer Alton Scott, beverage manager og sommelier hos Hall Toll.

Følg Byas.no på Facebook!

- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Tester ut konseptet

– Når måltidet er ferdig får alle vite hva de har spist, også diskuterer vi det, sier han.

Scott har selv fått oppleve en såkalt blind dinner i Spania, og foreslo at Hall Toll kunne teste ut konseptet.

– Jeg syns det var en veldig kul opplevelse å være med på. Når man jobber innen catering craver man stadig slike nye opplevelser, men jeg tror alle som er litt interessert i mat og vin vil like det, sier han.

Les også

- Fått med deg at Melkebaren kaster seg på internasjonal trend ?

MØRKT: Lyset skal av på Hall Toll, for å introdusere siddisene for dark dining-konseptet.

– Fjerner man én sans, forsterkes de andre

Konseptet startet i 1999, da fire blinde sveitsere startet opp restauranten Blindekuh som kun serverte mat i total mørke, ifølge Wikipedia. I ettertid har flere og flere slike restauranter startet opp over hele verden.

Konseptet går ut på at restaurantgjestene spiser uten å se maten - enten ved at det er helt mørkt i lokalet, eller ved at de må spise med bind for øynene. Det er det siste Hall Toll-gjester får oppleve.

Hall Toll blir den første restauranten til å teste ut blind dinner her i Stavanger. Scott gleder seg til å introdusere konseptet for siddisene.

– Når man ikke kan se det man spiser, blir hele matopplevelsen ganske annerledes. Fjerner man én sans, forsterkes de andre. Det blir veldig gøy å få lov til å leke med sansene til folk og gi de en helt ny opplevelse, sier han.

– Det kan ikke bli litt velting av glass og styr når man ikke kan se noen ting da?

– Hehe, nei det skal gå veldig fint! Menyen er laget for at gjestene ikke skal se, så det blir enkle retter å manøvrere. I tillegg vil det stå klare servitører som kan gi en hjelpende hånd hvis det trengs, avslutter Scott.

Mer fra Byas:

Publisert: