Snart åpner Garcia i Østre bydel

Åpningsdatoen til den nye restauranten på Storhaug er satt til onsdag 8. august.

Fra 8. august kan du spise fransk, spansk og italiensk i denne restauranten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I mars kunne Byas fortelle at det var Garcia som hadde overtatt de tidligere lokalene til Basil.

Nå er åpningsdatoen snart her, og det er en rolig, men spent gjeng som venter på å åpne dørene i 5 Grader Øst-bygget.

Daglig leder i Garcia, Kristian Sevland, forteller at åpningen har tatt litt lengre enn planlagt.

I utgangspunktet hadde håpet gründerne på å åpne i midten av juni, men så ble det heller starten av august. Grunnen til det, er at de blant annet har bygget om kjøkkenet og laget ny bardisk. I tillegg var det en som måtte ut i pappaperm.

– Men nå er vi klar, sier han.

Følg Byas.no på Instagram!

Slik ser det ut inne i restauranten.

Nyutdannet restaurantsjef

Det er Amanda Lorås (23) som skal være restaurantsjef på den nye restauranten.

Hun var ferdig utdannet innen hotelledelse fra UiS i vår, men har erfaring fra restaurantbransjen - hun jobbet nemlig i Herlige Stavanger to av de tre årene hun studerte.

– Jeg tror det blir bra. Nå venter jeg bare spent på gjestene, sier hun.

Lorås tror det blir spennende å være med på noe fra starten av, og til tross for hennes unge alder, var Sevland ikke i tvil om å ansette henne.

– Vi vil være en bydelsrestaurant, og da trenger vi en vert. Det så vi i Amanda, forteller han.

Amanda Lorås (23) ble ferdig utdannet i vår. Nå er hun ansatt som restaurantsjef i den nye Garcia-restauranten.

Tror de kommer til å overleve

Basil overlevde ikke i lokalene. Sevland har derimot troen på at de skal klare seg.

– Vi har et større spekter i menyen vår. Vi vil være et tilskudd i bydelen, og ikke mange er som oss.

Garcia skal servere italiensk, spansk og fransk mat, forteller han.

Kjøkkensjefen: – Får leke med kniver og flammer på jobb

Alexander Geiro er ansatt som restaurantens kjøkkensjef, og ble veldig glad da han fikk muligheten.

For ham, var det ingen tvil - han skulle bli kokk, koste hva det koste ville.

– Som jeg pleier å si til moren min, jeg får betalt for å leke med skarpe kniver og flammer, sier han og ler.

Det er 20 år siden han begynte i oppvasken, og han har jobbet som kokk flere steder, både i Stavanger og nasjonalt. Han var også heste- og kyllingbonde på Nærbø i halvannet år.

– Jeg er rastløs av meg. Jo flere steder jeg er, jo mer lærer jeg.

– Hvor lenge blir du her, da?

– Det er annerledes å være med å starte et sted. Man får et annet eierskap til plassen. Jeg kommer til å være her en god stund.

Alexander Geiro elsker å være kokk, og kunne ikke tenkt seg å gjøre noe annet. Nå skal han være med å åpne en ny restaurant for første gang.

Gleder seg til åpningen

Geiro gleder seg til å åpne, men han er også en smule nervøs.

– Men sånn skal det være. Man må ha noen sommerfugler i magen.

Også Lorås er spent på åpningen, selv om at hun var mer nervøs for en måned siden.

– Nå er vi på plass, så nå er det bare å glede seg. Jeg har de nervene man skal ha, sier hun.

Publisert: