Danser Margarita Delgado: – Ingen så ut som meg. Jeg hadde ingen forbilder å se opp til.

I dette #NoFilter»-intervjuet forteller Margarita åpent om hvordan det var å vokse opp i en bygd som eneste mørke, hvorfor hun elsker å vise hud på Instagram og hva hun ville endret på med Sørlandet.

 – Når jeg legger ut bilder tenker jeg både mangfold, at det går an å se annerledes ut, og at man skal være stolt over kroppen sin. Jeg er sprek selv om jeg ikke er «ripped», forteller danseren Margarita Delgado fra Iveland, som ble adoptert fra Colombia da hun var tre år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I vår nye spalte #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk i sør om politikk, sosiale medier og andre spørsmål. Denne uka har vi intervjuet danser Margarita Delgado.

  • Jobb: Danser, treningsinstruktør og dansepedagog
  • Alder: 32 år
  • Sivilstatus: Kjæreste med David Fiane
  • Instagram: @missdelgado

Les også reportasjen helgemagasinet til Fædrelandsvennen gjorde med Margarita tidligere i vår.

Margarita er for mange kjent fra sin jobb hos både Spicheren, Urban Dansestudio og Spinn Dansestudio. I tillegg er hun aktiv på Instagram.

– Her i Kristiansand finnes det ikke noe kommunalt dansestudio

– Hva har gjort størst inntrykk på deg denne uka?

– Alt handler om Pink Party nå. Så det som har gjort mest inntrykk er danserne mine i K-Crew. Vi har trent hver dag siden søndag, og alle kommer på trening og står på. De bruker ferien sin på dette.

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Det er to ting:

– Har man barn må barnet i barnehagen før det er fylt et år, for da får du ikke mye støtte hjemme lenger. Så er det skole og SFO fordi foreldrene jobber fra ni til fire. Jeg skulle ønske det var lettere å velge andre retninger enn den malen.

– Det andre er dans. Ballspill får mye støtte og fotballbaner finnes jo over alt. Men i Kristiansand finnes det ikke noe kommunalt dansestudio for alle, enten for en vennegjeng eller profesjonelle. Vi har Samsen kulturhus, men det er stengt hele sommerferien. Det hadde jeg prøvd å gjøre noe med. Og øke støtten til dans.

Slik er man vant til å se Margarita; i aktivitet.

Viser livet «bak fasaden» på Instagram

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med den du er i virkeligheten?

– Jeg tror jeg er den samme. Man vil ofte vise den beste siden av seg selv på Instagram, men mitt mål er alltid å være så ekte som mulig. Det er ofte jeg legger ut bilder som jeg ikke er så fornøyd med. Jeg vil at de som følger meg på Instagram og møter meg på gata skal kjenne meg igjen.

– Viser du personligheten din der og?

– Jeg er nok mye mer crazy og vittig. Jeg kunne vært enda mer ærlig og vist alt, for jeg er ikke sjenert eller redd for å si meningene mine.

– Jobben din består av å trene daglig. Er du alltid like motivert?

– Nei! Og hvis jeg sliter med motivasjonen så pleier jeg å dele det på sosiale medier så folk ikke tror jeg er et supermenneske. Noen dager drar jeg på treningssenteret og sitter og drikker kaffe i to timer for å manne meg opp. Jeg har også dager hvor jeg kan ligge hele dagen i senga og spise kake, haha.

– Jeg vet hvordan jeg kan gå ned i fettprosent, men det vil jeg ikke

– Føler du deg litt som en motvekt til mange andre på Instagram?

– Ja, det gjør jeg. Av og til tenker jeg over at «ånei, jeg har ikke sixpack», men så tenker jeg at det er så mye kroppspress at det må jeg ikke bry meg om.

– Når jeg legger ut bilder tenker jeg både mangfold, at det går an å se annerledes ut, og at man skal være stolt over kroppen sin. Jeg er sprek selv om jeg ikke er «ripped». Jeg vil være ekte, og vise at det går an å trene hardt og være danser, selv om man ikke er en tynn strek.

Jeg vil ha overskudd og leve livet, og spise is og sjokolade når jeg føler for det. Det er det som betyr noe.

– Folk er så konservative her. Det er ingen som viser så mye rumpe som jeg gjør, haha. I mitt land Colombia er det ingen som tenker på sånne ting, og det er ikke samme kroppspress i det hele tatt. Folk viser mer kropp, men ingen dømmer noen.

– Av og til må jeg overbevise meg selv, for det er lett å sammenligne seg med andre på Instagram. Og jeg vet hvordan jeg kan gå ned i fettprosent, men det vil jeg ikke. Jeg vil ha overskudd og leve livet, og spise is og sjokolade når jeg føler for det. Det er det som betyr noe. Det har jeg alltid ment.

Les reportasjen fra 2016 da Margarita Delgado, K-Crew og resten av Urban Dansestudio satt opp show på Kilden.

Det er ikke ofte man ser colombianeren i noe annet enn treningsklær, men det skjer en sjelden gang.

Vokste opp som eneste mørke i en bygd

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– At «black is beautiful». Jeg vokste opp i Ivelandskogen hvor ingen var mørke. Ingen så ut som meg. Jeg hadde ingen forbilder å se opp til. Whitney Houston var mørk, sanger og dame. Så det husker jeg var kult. Men alle barbiene og kjendisene på TV var lyse og tynne. Ingen rundt meg så ut som meg. Det tok meg lang tid å forstå at det er greit å være meg.

– Det tok lang tid før jeg likte håret mitt for eksempel, og det er veldig morsomt for nå er jo det kjennemerket mitt.

– Når greide du å akseptere at det er helt greit å være som du er?

– På én måte har jeg alltid vært meg selv, og ikke vært redd for å skille meg ut. Men jeg passet ikke inn i skjønnhetsidealene som var der ute. Det var litt kjipt i den alderen å ikke se ut som alle andre.

– Det var kult med den første svarte presidenten i USA, og det som var enda kulere var at i 2015 fikk USA sin første kvinnelige, svarte prima ballerina. Hun ble avvist flere ganger fordi hun hadde for mye former og ikke den «rette» kroppen. Så jeg er opptatt av å lære barna mine at de må være stolt av hvem de er.

Jeg passet ikke inn i skjønnhetsidealene som var der ute. Det var litt kjipt i den alderen å ikke se ut som alle andre.

Mener sørlendinger er inneslutta

– Hva angrer du mest på?

– Det må være i situasjoner hvor jeg ikke har sagt ifra og vært litt konfliktsky. Det har jeg blitt flinkere på gjennom årene, og jeg ta opp ting med én gang.

– Hva ville du endret på med Sørlandet?

– At folk blir mer åpne. Jeg føler at folk er innesluttet. Det er ikke så lett å bli invitert hjem til folk eller komme inn i vennegjenger. Jeg har et ganske stort nettverk her, men jeg blir sjeldent invitert på ting direkte. Jeg kan se på sosiale medier at folk gjør ting, og så inviterer jeg meg selv. Det har jeg lært meg for lenge siden.

– En annen ting er hvis man møter kjentfolk på gata, så introduseres man ikke for hverandre. Man bare står på siden og venter på at de blir ferdige å snakke. Det er veldig uhøflig. Det tror jeg er hovedgrunnen til at sørlendinger ikke blir kjent med nye.

Jeg kan se på sosiale medier at folk gjør ting, og så inviterer jeg meg selv. Det har jeg lært meg for lenge siden.

– Og til slutt: Kan vi få en usminket selfie uten filter?

Les våre tidligere #NoFilter-intervju:

Publisert: