• Byens beste vegetarretter

    Vi har spurt kjente folk som ikke spiser kjøtt om deres favoritt-takeawayrett.

    Publisert 29. mai, kl. 14:00

  • – Da jeg startet Vegetarbloggen for ti år siden, var det omtrent ingen tilbud for veganere i Stavanger. Nå har jeg veganervenner som kommer hit fra Oslo for å spise, sier Mari Hult, dama bak Norges største kjøttfrie matblogg.

  • For tiden er hennes take away-favoritt Pizza Inverno hos Mano.

    – Den er kjempegod også uten ost, med poteter og masse chili. Elsker den!

  • – I tillegg er jeg maks svak for donutsene på andre siden av gata. På Doughnut Worry har de nemlig også knallgodt vegansk utvalg, sier Hult.

  • Artist Tommy Fredvang har hatt vegetarkost de siste fem årene, og anbefaler nummer 13 på etiopiske Gådjå.

  • – Det er en slags pannekake (wått), linser og grønnsaker som er helt fantastisk. Ellers anbefaler jeg Söl hvis man skal spise ute. De er best, mener han.

  • Hanne Sørvaag har i mange år foretrukket å spise plantebasert, og mener det er viktig å ha fantasi når det gjelder vegansk mat.

    – Det finnes mange fantastiske råvarer å bruke, sier hun.

  • Hun spiste nylig en «helt vidunderlig» quinoa-bowl fra Delikatessen By Foodfighters i Sandnes, og trekker frem den som en favoritt.

    – Det var blant annet edamamebønner, rødløk, avocado, mango, granateplekjerner, vårløk. Fantastiske smaker sammen!

  • Gitarist Tommy Svela i Purified in Blood har ikke spist kjøtt på over tjue år.

    – Det er kult å se at vi har kommet langt når det gjelder vegetartilbud i byen, sier han.

  • – Zouq har levert kjempebra vegetar i mange år. For meg er favoritten linseretten Daal tarka. Den er god.

  • MDG-politiker Ulrikke Torgersen har også pakistansk mat som sin takeaway-favoritt.

  • Hennes anbefaling derfra er kikertretten chana masala.

    – De har også mange gode linseretter, sier Torgersen.