Aktuelt

Stavanger-restauranten omsatte for nærmere 20 millioner på et halvt år

Regnskapet viser et svært godt fjorår for Sumo Hall Toll AS. Samtidig snuser Sumo-sjefen på en nyetablering i Sandnes og flere filialer i Stavanger.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Asian fusion-restauranten Sumo, som holder til i de gamle lokalene til Hall Toll, solgte mat og drikke for nærmere 20 millioner kroner i fjor. FOTO: Jarle Aasland

– Jo da, det er absolutt fine tall.

Daglig leder Simon Simonnæs kan si seg godt fornøyd med Stavanger-satsingen. Det ferske 2019-regnskapet viser at restauranten hans på Skansekaien omsatte for 19,7 millioner kroner i fjor.

Det ga et overskudd på 1,8 millioner kroner før skatt.

  • Følg Byas på Instagram!

– Flying start

At en restaurant går med millionoverskudd er hyggelig, men det som gjør saken spesiell er at Sumo kun var i drift i seks måneder i 2019. Oppstartsår er ofte utfordrende for mange selskaper, siden det innebærer store kostnader.

– Men vi fikk en flying start. Vi startet nærmest rett på Gladmat, det var fart i byen og vi kom til en lokasjon som var innarbeidet i folks hjerne og hjerte, sier Simonnæs og fortsetter:

– Maten er selvsagt viktig, men jeg må nesten si at folkene som jobber der er viktigere. Du må ha folk som leverer og lager gode opplevelser, og vi har fått på plass et kjempebra team i Stavanger.

Han peker også på at Sumo-konseptet ikke ble bygget opp fra bunnen av. Restauranten dukket først opp i Bergen i 2004 og kjeden har i dag ni restauranter i Bergen, Oslo, Jessheim og Stavanger. En ny restaurant holder også på å bli ferdigstilt i Bjørvika i hovedstaden.

Simon Simonnæs eier og driver ni Sumo-restauranter i Bergen, Oslo, Stavanger og Jessheim. FOTO: Tone Pedersen

Kalddusj

Det er ingen tvil om at 2019 var et svært bra år, men starten på 2020 ble en mindre hyggelig affære på grunn av den pågående pandemien.

– Vi fikk oss en kalddusj, som alle andre bransjen. Vi har bitt tennene sammen og holdt åpent gjennom koronaen. Vi har heldigvis et konsept som er tilpasningsdyktig, sier Simonnæs.

– Hvilke konsekvenser får dette for årets regnskap?

– Det er klart at nedstengningen av landet, måned inn og måned ut med tom restaurant, vil legge en demper på tallene. Likevel, dersom vi unngår en ny nedstengning, tror vi at regnskapet fortsatt vil gå i pluss i 2020, sier han.

Utvidelse

Da Byas snakket med Sumo-sjefen i fjor sommer, sa Simonnæs at Sandnes kunne være en interessant by å utvide til. Denne tanken har heller ikke forlatt ham.

– Vi er i dialog om å få til noe i Sandnes. Samtidig prøver vi å forstå behovene til bydelene i Stavanger. Vi følger med og vil ta sjansen dersom muligheten er der, sier Simonnæs.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Sumo
  3. Stavanger
  4. Mat og drikke

Sushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes

Da mannen i huset måtte kjøre 20 minutter hver vei for å skaffe kona sushi, startet han i stedet opp sin egen sushirestaurant. Nå slår kjeden seg for alvor opp på Nord-Jæren.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Slik gikk det med restaurantene i østre bydel: Nyetableringen doblet omsetningen
    1 MÅNED SIDEN
  2. AKTUELT
    Stavanger-restauranten utvider til Sandnes
    4 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    – Nå har vi fått et fantastisk hovedkvarter her i Pedersgata
    4 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Herbarium-restauranten har spikret åpningsdato
    6 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Restaurantkjeden utvider: Flytter inn på Kvadrat
    3 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Tar over de tidligere Oliviers&Co-lokalene i Østervåg
    1 MÅNED SIDEN