Domino's-selskap vil forlate Norge

Selskapet bak Domino's Pizza ønsker å trekke seg ut av landet. Nå er håpet at noen tar over driften av restaurantene.

Oppdatert:
Fra Domino’s restaurant på Madla. Kjeden har seks restauranter i Rogaland.

Oppdatert: De norske driverne i pizzakjeden understreker at Domino’s i Norge fortsetter. Gründerne bak Domino’s Pizza i Norge og Sverige ønsker å kjøpe alle aksjene i det norske selskapet og satse videre.

Dagen etter at Peppe’s Pizza gjør comeback i Stavanger, melder selskapet bak Domino’s Pizza at de ønsker å flagge ut av Norge.

Det kommer fram i kjedens kvartalsrapport torsdag morgen, melder E24.

Konklusjonen kommer etter å ha gjennomført en ekstern gransking av markedene der kjeden er til stede internasjonalt – Norge, Island, Sveits og Sverige.

Selskapet eier ti Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino's-restauranter i Norge.

Kjøpte opp Dolly Dimples

Domino’s meldte sin ankomst til Rogaland høsten 2017. Kjeden, som da hadde vært på Østlandet siden 2014, meldte i mars at de skulle kjøpe opp pizzakjeden Dolly Dimple’s.

– Målet er å bli den største pizzakjeden – ikke bare i Rogaland, men i hele Norge. Det skal vi få til ved å være best på kvalitet og ved å være raskest, sa daværende Domino’s-sjef Kenneth Lorentzen til Byas da han var innom kjedens restauranteier i Stavanger-området før offisiell «grand opening».

Regionsjef Maichen Gydesen og Dominos-sjef Kenneth Lorentzen foran den da nyåpnede restauranten på Madla.

Lorentzen understreket også at de kom til å ta vare på «det beste fra Dolly».

– Vi ønsker å bry oss om det lokale området vi er i, og Dolly har jo en veldig sterk forankring i området. Det skal ikke være slik at vi kommer inn her og «vet best». Derfor har vi beholdt alle bestselgerne fra Dolly i menyen, sa han.

Kommer Dollys tilbake?

Aftenbladets facebook-side, hvor nyheten om Domino’s utflagging er lagt ut, er det flere som nå øyner muligheten for at kanskje Dolly Dimples returnerer.

«Send de hjem, få tilbake Dolly», «Vil ha Dolly Dimple tilbake i Stavanger/Sandnes» – og lignende meldinger går igjen.

Dolly Dimple’s har vært borte fra regionen siden Domino’s overtok, men Bankers Pizza meldte sin ankomst til Forus i sommer, med drahjelp fra Dolly Dimples-gründer Andreas Hatjoullis.

Hatjoullis er hovedinvestor og initiativtaker til den nye restauranten.

Bankers Pizza med daglig leder Max Gouchan og styreleder Marie Hatjoullis-Olsen.

Dolly-gründer: Fortsetter med Bankers pizza

– Da de kjøpte Dolly, kjøpte de et konsept som hadde et produkt. Det var trist at de la ned Dolly, jeg hadde håpet at de hadde fortsatt, forteller Andreas Hatjoullis til Byas.

Han sier at grunnen til at han gikk inn i Bankers Pizza, var at det var flere som savnet Dolly-pizzaen.

– Men jeg var litt skeptisk til det. Å starte restauranter er litt som med unger. Det er lett å lage de, men de skal oppdras og følges opp også, ler Hatjoullis, og legger til:

– Nå ser det ut til at omsetningen har stabilisert seg, og det betyr jo at vi har et produkt. For oss er det jo egentlig positivt at Domino’s trekker seg ut, men hva som skjer videre med Bankers vet jeg ikke. Men så langt gjør vi det bra med den ene butikken vi har, og hvis folk vil ha mer, får vi se ...

– Men er pizzaen fra Bankers en Dolly-pizza?

– Ja, det er en Dolly-pizza. Jeg kan ikke gjemme det vekk. Jeg har bare én oppskrift, sier Hatjoullis.

Om han har planer om å ta over Domino’s-restaurantene i regionen?

– Om de selger eller legger ned, det vet jeg ikke. Men jeg er ikke interessert i å ta over, understreker han.

Dolly Dimples-grunnlegger Andreas Hatjoullis.

Ønsker ny franchisetaker

Akkurat hvordan Domino’s skal kvitte seg med den norske driften, kommer ikke fram i rapporten.

Domino’s Pizza Group, som i dag er franchisetaker her til lands, understreker imidlertid at planen er å finne en ny franchisetaker som kan drive restaurantene videre under Domino’s-merket.

– Vi har startet prosessen med å identifisere nye eiere for hvert av foretakene, og har en intensjon om at Domino's-merket skal fortsette i alle de fire landene, skriver Domino’s Pizza Group i en uttalelse.

Til E24 sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild:

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier

Målt i norske kroner gikk salget i Norge i tredje kvartal tilbake med 0,3 prosent. På grunn av nyåpninger hadde imidlertid Domino's-restaurantene, ekskludert Dolly Dimples-restaurantene, en vekst på 6,3 prosent. Det sammenlignbare salget for Domino's-restaurantene, også her ekskludert Dolly Dimple’s, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent.

LES OGSÅ:

LES MER:

Italienere åpner nytt pizza-sted i Pedersgata

Publisert:
Oppdatert:

Flere større pizzakjeder har startet opp i Stavanger og Sandnes. Nå kommer én til.

Dolly Dimples, Pizzabakeren, Pizza 28, Bankers og nå Pizzaco. Hvorfor har Rogaland vært en krybbe for flere pizzakjeder?

Publisert: